Túrabeszámolók


Budai Trapp

efemmTúra éve: 20032005.04.10 20:09:15
Budai Trapp
30km/900m/szintidõ:8 óra
(teljesítve: 7 óra 5 perc alatt)

Miután a vonatunk gyenge kerékpáros-tempóban (32km/1:03) megközelítette a piliscsabai rajtot, a megszokottnál kissé kevesebb, úgy 50+ túrázó vágott neki a Budai Trappnak. (Egész nap összesen 200+) A rajt az elõzõ évekkel ellentétben gyors volt. Nevezés a váróterem ajtaja elõtt, indítás bent három helyen is. Már a nevezéssel egyidõben kaptunk egy csokit, úgyhogy a túra indulhat a leggyorsabb szolgáltatás címért. (Felirat a csokin: minõségét megõrzi: 15/02/03 :) - azért meg lehetett enni.)
Larzen rögtön elviharzott, így Pataporc, Rita, Rohamcsiga és Pavarotti társaságában vághattam neki a 30km-nek. A piliscsabai jégpálya után, a túra további részén, az eddigi hétvégéken már megszokott 20-30 cm-s hó várt. (Kezdek én is hinni ebben az instant-hó elméletben, már mindenhol porhó van. :)
RCS-ék lemaradtak a Nagyszénásra vezetõ emelkedõn, végül nem tudom, hogy befejezték-e a túrát.
Fenn a csúcson is ,mint egész nap, jó idõ volt, napsütés és egy kis szél. A kilátás a kissé párás idõ miatt nem a legjobb. (Kezdett megfagyni a sapkám széle, így elgondolkodtam azon, hogy mínusz 10 fok körüli idõben a hasonló túrázáshoz sem árt a megfelelõ felszerelés.)
Itt PP is elbúcsúzott -már eleve nem nevezett- és a Zsíros-hegy felé vette az irányt. (így majd legközelebb kérjük fel a rétesbolt megmutatására.)
A túra további részében próbáltam tartani Rita tempóját, ami az Újlaki-hegy elõtti emelkedõig sikerült is. :) Addig: "érintsd meg a jelzést" a piros sáv, zöld O, sárga sáv jelzéseken, csoki a Kis-Hárs-hegy alatti pontnál.
Szerencsére nem jeges, csak havas volt az emelkedõ a sárga sávon az Újlaki parkolóig, így azért fel lehetett rajta menni.
Virágos-nyereg után szalagozás és -a térdig érõ hó alatt- jeges lejtõ. Szerintem jó ötlet volt a turistaházba vinni a célt. Hangulatosabb, mint egy vasútállomás vagy éppen egy buszmegálló.
Célban virsli, tea korlátlanul, jó és gyors "kiszolgálás", emléklap, kitûzõ és végre megvehettem az ezévi túranaptárat is. :)

efemm.