Túrabeszámolók


Királyháza

vajonmerreTúra éve: 20042007.07.24 13:56:03
Királyháza 20 (Mindig a sárga úton?)

Túráztam egyet szombaton......

Nem lennék sportszerû, ha errõl a túráról nem írnék leírást. Bizony bebuktuk a babatávot!!! Hogy hogyan eshetett meg ez a csúfság? Elmesélem sorjában :)

A Vácról érkezõ motorvonattal megérkezik a mezõny jó része. Míg a sor áll a nevezésnél kényelmesen megreggelizem és 9 körül indulok. Jó a tempó, egy-két kisebb emelkedõ megizzaszt. 11-kor Királyházán vagyok. Most már csak egy kis piros után csak a sárgát követve Kemencére kell elsétálni. "Robogok" a sárgán 13 órára teszem a megérkezést. Kicsit furcsálom, hogy 13órakor még csak a község határában járok, de megérkezem többed magammal egy utcára, ahol nagyon furcsa dolgot mond egy férfi: nem Kemencén vagyunk hanem Bencebarátiban !!! Elõször azt hiszem, hogy ez csak egy rossz tréfa, de nem. Jujj, ez nagyon nagy gáz! Ezt el b...tuk ! A cél kb. 4-5 km-re van. Egyszerûen nem fér a fejembe, hogy már több km óta rossz irányba jövök. Késõbb is mindenki úgy emlékszik, hogy a sárga jelzést szinte Bencebaráti határáig látta. Én is így emlékszem inkább :) , de lehet, hogy csak a távolról látható, hallható falu vonzott ide bennünket :)

Most már mindegy , 20 percünk lenne a beérkezésre, de ennyi idõ alatt a Kemencére vezetõ kéket sem találjuk :( Össze-vissza kolbászolunk fel alá, míg nagy nehezen meg lesz egy gazos földúton. A meleg iszonyatos, és bizony kb. háromnegyed 3-kor érünk be. Nem túl jó érzésekkel veszem át az oklevelet és a kitûzõt , valahogy nem érzem , hogy ezért oklevél járna :( Nehéz ügy ez, mert ha meg azt mondták volna , hogy nem adnak semmit az esne rosszul :) Szar ez úgy ahogy van. A legarcpirítóbb az egészben , hogy a tájoló végig ott lógott rajtam, ha a vége felé megnézem egyszer , akkor ...

Túráztam egyet szombaton......Apropó ez volt a tizedik t.túrám .....