Túrabeszámolók


Keleti-Bakony

efemmTúra éve: 20032005.04.19 13:04:18
Keleti-Bakony 50
(50.8km/1315m)

Szerencsére SK topikos hétközbeni kérése -miszerint VIP asztalt biztosítson számára Nagy Lajos- meghalgattatott, így RCS, Tibet és SK társaságában sikerült gyorsan elrajtolni szombaton. A két -30-as és 50-es- távon összesen 397-en túráztak (ebbõl 50-es kb. 100 fõ), így azért bölcs döntés volt a rajtidõ legvégén indulni. Mi már semmi -egyébként Lajos túrákon megszokott- sorárállást nem tapasztaltunk. Késõbb a pontokon sem.

Az igazolófüzet négy a4-es oldal, részletes szöveges leírással -ismerõs stílusban :)-, résztávok (táv, össztáv, szint, össz-szint, jelzés "pontig") adatokkal, teljes oldal ff térképmásolat rajta a bejelölt útvonal. Mindezek ráadásul teljesen feleslegesek voltak, mivel Lajos -szerintem- eddigi túrái legjobb szalagozását követte el. :) Minta a rajtban, majd úgy 50 méterenként végig a túra útvonalán. (Lajos! Lehet, hogy Iszkaszentgyörgy elõtt 5 méterenként kellene szalagoznod, ugyanis találkoztunk egy túratárssal a kastélynál lévõ ponton, aki -állítása szerint- eltévedt. :)

Szolgáltatások: Elsõ ponton ropi, másodikon a ropis zacskó bemutatása ellenében :) zsíros-, vajaskenyér, szörp, Iszkaszentgyörgyön ásványvíz/üdítõ, Mandulás ep-nél ásványvíz (már elfogyott), Baglyas-hegyen csoki (+két korty ásványvíz a pontõr saját palackjából - köszönet érte), célban tea. Útközben korlátlan mennyiségû medvehagyma. :)

Az idõjárás jó volt, kiváló túraidõ, úgy 2x10 percig még a nap is kisütött, kora délután szemerkélt az esõ, de ez engem egyáltalán nem zavart(, mivel)

A túra útvonala NAGYON jól eltalált, megnéztük a Keleti-Bakony összes gyönyörû völgyét, a Bakonykuti - Isztimér közötti fennsik-szerû részt, láttuk a Fehérvárcsurgói víztározót, távolban a Vértes tömbjét, messzirõl sejtettük Székesfehérvárt :), a Baglyasról Inota kéményeit, a pétfüdõi tavakat, Várpalota régi városrészeinek házait - egyszóval MINDENT, ami errefelé van és látni érdemes.
(A régi Keleti-Bakonyon ellenben volt 70-es táv is. :)

A Burok-völgyet -a túra legnehezebb részét- mindkét táv érintette. 10 km hosszú érintetlen természet, -itiner szerint 250(!) db- kidõlt fán kellett átjutni, fel-, le- és átmászni, átugrani, alattuk átbújni, megkerülni vagy éppen csoportokat elõzni - kemény terep volt.

Sánta Kutya 8km-nél hagyott el minket (vízhólyagjait legközelebb a célban láttuk :), Tibet 40-nél (neki ment a legjobban a túra közülünk), a végére ifj. Esti Kornél topiktárs csatlakozott az RCS-vel alkotott, két fõ :) topikosra fogyatkozott csapathoz.

Nekem nagyon tetszett a Keleti-Bakony TT, bár a Burok-völgyi akadálypálya miatt nehéz túra volt, jól elfáradtam.

efemm.

Burok-völgy témájához kapcsolódva egy link Pozo teljesítménytúra topikos hozzászólására.