Túrabeszámolók


Dorota

HeliosTúra éve: 20202020.02.29 16:38:05
            Az állomásról gyalog mentem a start helyére és még így is korán érkeztem. Lábbelinket a havon, jéggé taposott havon, latyakon, földúton és aszfalton teszteltük. Enyém a jéggel nem volt kibékülve, mert egyszer térdre és három alkalommal hanyatt vágódtam. Utoljára a nyakcsigolyáim is belerecsegtek az esésbe. Ekkor a lábteljesítményem is csökkent rövid időre. Meg is állapítottam miszerint - még egy-két ilyen megrázkódtatás és a cél előtt kiütöm magamat. Különben kellemes, napos időben volt részünk.

            K1 – Továbbra is többfajta kóstolnivaló.

            K2 – Zapadnutý kút ragadványnév jelentése eldugott hely. A pontőr rámnéz – mi már találkoztunk meg mentünk is együtt – mondja. Így van! – feleltem. Előzménye a „Nedrkotaj zubami...“ túrán történt. A K1 pont előtt találkoztunk és mentünk az általa elnevezett „hivatalba“, ahol pecsétet és egy útbaigazítást adott.

            K3 – Egy kis üvegből öntapadót kellett beragasztani a lapra pecsét helyett.

            K4 – Nem volt ellenőrzés. Az viszont szöget ütött a fejembe, hogy a Včelín-re a KLINEC (szög) betűket erősítették. A nem nyilvános pecsétjükön a „ŠK VODA – HORY o. z.“, cím és a cégszámok láthatók.

            A Kamzík kis szűkös helyiségében írták ki a Diplom-ot. A vonat indulásáig 50 percem maradt, ezért gyalog mentem az állomásra. Jegyvétel és a vonat időben érkezett.

            A képek sorban: Červený kríž, Modrý kríž, Szűz Mária-, Szt. József-tiszteletére, Bielý kríž, Dolný Červený kríž, MKSD és 3xT.




 Ebben az évben újra megrendezik a Malokarpatský superdialkoplaz (MKSD) címmel  járó  akciót. A négy százkilométeres túrából hármat kell teljesíteni. Lazova stovka  -- április 18. - 19.; Trnavská stovka -- június 6 – 7; Pochod SPCH -- augusztus 22 – 23; 2x50 a dosť -- november 7 – 8. A teljesítőnek emlékjelvény, értékes jutalom és a Diplom jár.

„3xT“ címért a három túrából kettőt kell teljesíteni. Červeno – modrý Teslácký okruh - március 14. (40 km, a belépő 3 €, a startnál kell fizetni); Čože je to 50-ka - június 20.(a cél helyét a startnál kapod, 50 km, 5 € ); 2x50 a dosť - november 8. (100 km, 8 € ). Emlékjelvény és emlékbulletin a régi időkből. A cím és hozzá a tárgyak későbbi időpontban kerülnek kiosztásra.  Kiírást a fényképen nézheted meg.