Túrabeszámolók


Lókúti túrák / Lókút Trail

hetyuTúra éve: 20172017.07.22 18:56:14

Lókúti 21

10 óráig lehetett elrajtolni, mi 9:25re értünk a rajthoz. Itt az első hölgy akivel találkotunk meglepődött amikor a túra felől érdeklődtünk, elmondása szerint a mai napon futás van csak. Furán éreztük magunkat... Szerencsére előkerűlt egy másik hölgy is aki megerősítette, hogy túra a mai napon is van.  Elindultunk 9:30kor a 10 és 11ik rajtszámot kapva.


Az utat nem írom végig, egy rövid, kissé csalános részt leszámítva szép, könnyen járható helyeken vitt végig, élveztük a Bakony szépségeit.

Az útvonal végig tökéletesen szalagozva lett, változó, de átlagosan kb 15 méterenként volt egy szalag, térkép/gps/itiner nélkül lehetett hasítani, ez hibátlan volt.

A túrán 3 ellenőrző pont volt, az elsőn, ~5km után nem volt ember és pecsételés, képet kellett készíteni a kilátótól.

A második ponton már várt egy ember pecséttel, kiadós mennyiségű csokis kekszet és pogácsát kaptunk - hibátlan! Vicces volt, mert épp indulni készűlt (11:30!!!) láthatóan nem tudta, hogy várható-e valaki még vagy már midneki áthaladt a ponton...

A harmadik pont kissé aráyntalanul messze volt, de nem bántuk mert jól laktunk és az idő is jó volt, víz volt nálunk bőven. Ezen a ponton is csokiskeksz és pogácsa volt az elemizsna.


Innen az akli majortól kissé érdekes lett a túra :-) Az erdőben egy bozótos részen szembe jöttek velünk, szedték fel a szalagokat már...A szalagszedő hölgy szerint a célban egy pár azt mondta ők az utolsók, elhitték, pedig mi még kint voltunk, de még lehet, hogy utánunk is voltak.... :-) (mondjuk nem tudom minek a rajtnál a regisztráció, ha nem tudják hányan vannak még kint). Kedves volt a hölgy, elnézést kért és megpróbálta elmondani merre tovább a hátralévő pár km-en.




Az nem derült ki, hogy végül teljesen jó fele mentünk-e, de egyszer egy kecskecsorda megkergetett minket... :) Utólag vicces, akkor és ott nem volt az...

A célbe megérkezve (nem tudom számítottak-e még ránk) bőséges ellátmányt kaptunk (hamburger, zsíroskenyér , lekvár stbstb). Az érdekes itt az volt, hogy nem voltak tudatában annak, hogx a szalagokat már szedik fel pedig még emberek vannak kint, illetve nem is kezelték problémaként. Pedig szervezési hiba.



Összességében ez a túra nagyon jó lett volna, de szervezői oldalon akadnak még bőven teendők amik megölik az élményt. Véleményem szerint elfogadhatatlan, hogy regisztráció után sem tudják az ellenörző pontokon, hogy lehet-e még kint ember(???), ileltve, hogy mindenki célba ért (kétely esetén telefon? :-) )

Szalagozás/kajamennyiség 5*