Túrabeszámolók


Balaton

engelsfeldTúra éve: 20172017.06.24 20:37:23

Balaton 20


A kék jelzésre váltás (bár a Vörös templom előtt is, sőt után is volt határozott kék jelzés) elsőre nem sikerült, míg végre a harmadik őslakosnak tetsző lakos útbaigazítása sikeresnek bizonyult és felverekedtem magam a Jókai-kilátóhoz (első ellenőrzőpont). A kilátóról nagyon szép panoráma nyílt a Balatonra, de meglehetőst hűvösnek és szelesnek bizonyult legfelül.


A arácsi ellenőrzőponthoz (Lóczy Lajos sírja) nagyon magabiztosan jutottam; emlékoszlopának  megtekintése csak visszafele úton sikerült. 


A Koloska-völgyi erdei műútmenet kedvemre való volt, sőt a pihenőpont barátságos és mosolygós vendégfogadtatása is.


A Noszlopy-kilátó meredek úton való megközelítése és elérése csak akaraterőmnek és megbízható botjaimnak volt köszönhető; kutyául elfáradtam. Kellemes meglepetésként még Téry Ödön emlékévi kitűzőjét is megkaptam a pontőröktől.


A sárga jelzéssel jelölt ösvény használhatóságáról, barátságos voltáról és adrenalinnövelő voltáról majd legközelebb nyissunk vitát; a lényeg az, hogy a siskei vízműtelepnél (valóságos erődítmény) sikerült kibukkannom a zöldből és innen már egyenesen a fogadó zsüri ölelő karjaiba futottam.


Mai jutalmam egy újabb kitűző, oklevél, kézszorítás és dicsérő szavak. A ropogós cseresznye csak a ráadás volt.