Túrabeszámolók


Határjárás 25

engelsfeldTúra éve: 20172017.06.18 16:43:04

Németh László Emléktúra-Határjárás 17


Hiába erőlködött a bolondos szél a napos időt nem tudta megfutamítani. Az első félelmem, hogy el fogok tévedni a Péter-hegyen akkor fogott el, mikor kiértem az erdőből; jól esett volna itt egy kis piros-fehér szalagocska iránymutatóul.


Az ürömi vasútállomás pontőrét nem nagyon irigyeltem, mert alig felöltözve ült a korláton, pedig a Solymári-völgy  rakoncátlan szele egy pillanatra sem hagyta békén amíg a matricát ragasztgatta bele a tájékoztató füzetembe.  


A 141-es határkövet a meredekebb útnak igérkező régi zöldön kockáztattam (választhattam) megközelíteni; szükség is volt az erőbeosztásra, ki is fáradtam mire a célhoz értem. Ezért sem volt ma Csúcs-hegy mászás.


A Hármashatár-hegyi túraösvény jóindulatű eltérítése miatt a vitorlázó repülős emlékműhöz vissza kellett kapaszkodni a hajdani légelhárító  ütegállás betonüregéhez. A kilátótól, amit most láttam először közelről, nem voltam nagyon elragadtatva.


A Határnyeregtől kezdve Hűvösvölgyig a kék jelzés mentén középiskolások vidám csoportjaival lehetett találkozni, gondolom a tanévzárást és a vakáció kezdetét ünnepelték.


A célban a háromtagú zsüri emléklapot, kitűzőt és müzliszeletet adott át elismerésül. 


Németh László (1962-2013) Nyugodjék békében!