Túrabeszámolók


Halmi-dűlő

ZiribárTúra éve: 20072007.05.06 23:08:01
Halmi dûlõ -
Táv: 12 km
szint: 50m

Amikor megláttam a Halmi dûlõ ttúra kiírását az interneten, nem hittem a szememnek. Már Pestimrén is rendeznek teljesítménytúrát!!! Pestimre ugyanis az én szûkebb pátriárkám, itt születtem és itt is laktam 18 éves koromig, azóta viszont ritkábban járok erre, tehát kíváncsi voltam, hová fejlõdött. A másik ok, amiért ezt a túrát választottuk, a közelsége. Végre egy túra, ahová nem kell egész Budapesten átbuszozni a rajthoz, hanem itt van 10 percre.
Némi árnyék azért vetült a túrára, elõször is a viszonylag rossz idõjárás miatt (azt hittem, szakadni fog az esõ), másodszor azt is gondoltam, hogy vagy aszfalt lesz végig, plusz szemetes kültelki erdõ (ismervén embertársaimat, akiknek nyomaival a Budai hg.-ben sokszor találkoztam), harmadszor azt gondoltam, hogy ember nem lesz (néhány helyin kívûl) aki kijön Pestimrére 12 km kedvéért.
Nagyot tévedtem. A Sportkastély (!) bejárata elõtt tömeg fogadott, mi 9 órakor 90.ként regiztünk. Rengeteg iskolás és család (babakocsival is) választotta ezt a vasárnap de-i programot. A tömeg ellenére a regisztráció 5 percet sem vett igénybe.
Az útvonalvezetés csak dícséretet érdemel. Csodásan tiszta, karbantartott erdõben, jól járható, egyáltalán nem dagonyás utakon mentünk, leginkább egy erdei tornapálya állomásait követtük végig. Volt 5 EP., ahol 11 éves húgom, akinek ez élete elsõ ttúrája volt, nagy izgalommal gyûjtötte be a pecséteket. Végig jelzett úton haladtunk, amit szintén a szervezõknek köszönhetünk, így az eltévedés ki volt zárva.
A túra ingyenes volt, de ellátást kaptunk egy elemózsiás zsacskó személyében, amiben egy croissant, egy müzliszelet, egy kis dobozos üdítõ és egy sport szelet volt.
A túrát alig több mint 2 óra alatt teljesítettük, így ebédre már otthon is voltunk. Húgom büszkén mutatta anyukámnak a kitûzõt és az oklevelet és órákig mesélt errõl a csupán 12 km-es túráról.
Köszönjük a szervezõknek a szép túrát. Mi biztosan megyünk jövõre is.