Túrabeszámolók


Művészetek Völgye

Petya83Túra éve: 20172017.03.05 11:51:50

 Művészetek Völgye kis kör


2017.03.04.




Szerencsére a baráti társaságól többen megkedvelték a túrázást, így az előző heti eplényi túra után ismét többedmagammal indultunk el szép időben Pápáról. Ráadásul évek óta nem voltam itt, az pedig még inkább inspirált, hogy anno a túra létrejöttekor az egyik főrendező én voltam pár éven át.


9-kor vágtunk neki a 26 km-nek négyen. Szerencsére az esőmentes időknek és a szélnek köszönhetően a Bondorói kulcsosház környékén lévő szokásos sáros rész most csak félig volt sáros. Hamar be is értünk Dörögdre, itt a Klastrom kocsma lelassított minket. :)


Egy óra itókázás után indultunk tovább. Barátaim megcsodálták a templomromot, majd a Szputnyikot és fél 2 körül értünk Petendre. mivel éhesek voltunk, pár szelet zsíroskenyeret el is pusztítottunk. Irány tovább a Király-kő, felfelé barátaim átkoztak egy kicsit. :)


Fent is egy kis pihenő, majd az utolsó szakasznak neki is vágtunk. Hamar felértünk a Kapolcs feletti dombra, az Apáti feletti szőlőhegyről a kilátás még így huszadszorra is gyönyörű.


Fél 5-kor bandukoltunk be a célba, kemény 7 és fél óra alatt megtéve a 26 km-t, köszönhetően a kocsmázásnak és a kellemes kirándulós tempónak.