Túrabeszámolók


Kéttorony

kpeterTúra éve: 20072007.05.01 16:40:09
Kéttorony 30

Összességében ez a túra kicsit inkább egy családi/iskolai bulira hasonlított, mint teljesítménytúrára, de ez nem vált hátrányára.

A 30-as távon összesen 44-en indultak, ebbõl nekünk sikerült zárás elõtt 10 perccel az utolsó kettõként nekivágni. Az idõ kicsit furcsa volt: erõs napsütés, de a szél kissé hûvös, viszont szélcsendben meg a hõségtõl reszketett az út tetején a levegõ.

Ami a leginkább megmaradt: 70%-ban homokon kellett gyalogolni (vagy az 50MTB-n bringázni), ami kicsit ellentételezte azt, hogy szintemelkedés lényegében nem volt. A Gyularancsnál pedig kicsit tanakodnunk kellett a kapuban, hogy ez most ellenõrzõpont, vagy családi összejövetel :) Mint kiderült, leginkább mindkettõ. Nagyon kedves fogadtatás után frissen sült lángossal kínáltak, majd az üdítõ után a házigazda kávét és bort is ajánlott. Mintha csak vendégségbe lennénk: az árnyas kertben szétrakott 8-10 padon túrázók pihiztek, a háziak bográcsoltak, tiszta majális :)

Másik ellenõrzõ pontnál négercsókkal kínáltak és még videózták is a nagy eseményt, a célban pedig ismét lehetett zsíros kenyerezni/fantázni, miközben a névre szóló emléklapok a kitûzõvel már borítékban várták, hogy a gazdájuk megjelenjen.

Nagy eltévedésekre nem volt lehetõség, mert a környéken csak a sárga és a sárga négyzet jelzés létezik, de még így is sikerült azon elindulni, amelyiken célbaérni kellett volna, de szerencsére egy helyi bácsinak feltûnt a "vidékiek" szerencsétlenkedése :) és átirányított.

A túra tetszett, ajánlom másnak is.