Túrabeszámolók


Vár a Mikulás (Budai-hegység, Szigethalmi TE)

freeuserTúra éve: 20162016.12.05 22:11:25

Nehéz kérdés ez, amit Gabor kolléga ír, tulajdonképpen igazat lehet adni neki mindenben, de a szigethalmiakat is meg lehet védeni. Mégiscsak felnőtt, gondolkodó, nem megoldásokat készen kapni akaró emberek vagyunk. A teljesítmény szó szellemi teljesítményt is magába foglalhat. Erre utal talán az is, hogy térképet sem kaptunk.


Ez a régi zöld-új zöld  sztori amúgy a Budakeszi útnál tényleg be lett nézve szervezőileg. De a szürkére lefestett zöld kiadta, hogy az itiner e szerint készült, és követhető volt. De az is sejthető volt, hogy a balra elfestett új zöld is valahol rávisz a helyes útra. Én bevallom, a régi zöld logikát választottam, és sejtettem, hogy a km adatok is ez alapján vannak számolva.


Vágási lehetőség meg amúgy száz volt, én pl. a Tündér-sziklától jobbra jó nagy kerülővel lementem a zöldre, majd mögöttem jövőket találtam előttem, akik valószínűleg balra jöttek le a Tündértől, ez is jó párszáz méter. Ugyanez volt még előtte a Normafánál is, sokan rögtön bebaloztak még a műút és a síház előtt, párszáz méter előnyt szerezve. De mindegy, mert nem verseny, nem vérre megy, és listája sincsen a túrának.


A zöld kör jobbrabalra dilemmánál csakugyan nehezítő volt a balra röhögő sün, de az itiner eddig pontos volt, így feltételezhettük, hogy a jobbra az jobbra (pár túrán már láttam olyan itinert, ahol a jobbra-balra apróságra nem adtak). És valószínűleg minden húszas rendelkezett azzal az infóval, hogy a túrának kisebb távjai is vannak, így gondolni lehetett rá, hogy biztos a kis távok süne az (igaz, semmiből nem tartott volna alá nyomtatni, hogy ez az 5 km-es táv süne).


Összességében iszonyú jó idő volt és nagyon jó volt kint lenni terepen, ha új zöld, ha régi, ha 19, ha 22 km. Én nagyobb fiammal nagyon jól éreztem magam a túrán, és még a cél (érkeztetés) igen amatőr bonyolításán sem tudtam bosszankodni. És a rajtnál azért sem szóltam, csak nyugtáztam magamban, hogy a 18 év alatti 1000 Ft helyett (ld. honlap) 1200 Ft-ot kértek el 12 éves fiamért a szervezők. Ez volt az én mikulási támogatásom az Egyesületnek.