Túrabeszámolók


Mátrabérc / Hanák Kolos / Múzsla

nedus65Túra éve: 20072007.04.17 20:30:48
Az elsõ Mátrabércem
Nekem majdnem minden elsõ . Errõl a túráról is csak hallottam (olvastam )eddig . Hogy milyen kemény.Meg hogy mekkora a szint-emelkedés . De én nem szoktam csak úgy elhinni a dolgokat . Szeretem kipróbálni azokat . Átélni .
7-elött egy picivel indúltam . ezt megelõzte 45 perc õrûlt száguldás keresztûl a Mátrán . Rettenetes hányingerem van . Még jó,hogy ilyen kellemes , hûs a levegõ .Kb.10 perc alatt megnyugszik a gyomrom , elkezdhetek kocogni . Már persze , ahol lehet . Mert itt kérem , néha sorba kell állni . Vagy egy kerítésen való átmászáshoz , vagy a pecsételéshez , vagy a vízhez , vagy egyszerûen a haladáshoz. Ez bánt engemet . Még jó , hogy ha jobbra nézek , látom a Tátra havas csúcsait . ( Milyen jókat sífutottam a télen ) De , máris itt van a Mi csúcsunk . 2 óra 50 percnél hagyom el a Kékest . Bár ne tettem volna . szörnyû a lefelé szánkázás . Most jövök rá , hogy még szinte semmit sem ettem . Hiába , hányingerrel nehéz . Valahogy legyûrök egy -két szeletet , de valahogy az meg visszafelé akar jönni . Aztán , kb.200 m-rel az Ágasvár elõtt Õ gyõz . Elhagy az erõm , és minden kijön . 1 óra 20 perc volt ez a kétszáz méter . Már feladtam . Lélekben . A Kinizsi már csak mint rossz álom kisért . A csúcsról valahogy le kell jutni . Azt mondják hogy alig 2 km . ( 45 perc )A faluig még a maradék is kijön . Alúl-felül. (bocs!!) Viszont , bár erõm alig , a közérzetem és a lelkem feljavúlt . mátrakeresztesen egy nénike locsolt . Kaptam vizet , sokat . megittam , feltankoltam , pecsélteltettem és tovább indúltam . Már nem akartam futni . Innentõl élvezni kezdtem végra a Túrát . Észre vettem , hogy emberek vannak körülöttem . Meghogy milyen szép a táj . Lassan kocogásba váltok , és a Muzsláról 55 perc alatt a célba érek .
Ez volt az elsõ ( és biztosan nem az utolsó !)Mátrabércem . 9ó 28 a vége . Nem egy nagy idõ . De , mégis boldog vagyok . Majdnem úgy éreztem magam , mint tavaly az elsõ Kinizsimen a célban .
Ja , és többet nem eszem aminósav-készítményeket a verseny elõtti este , és nem keverem azt a frissítömbe . Fogadom !