Túrabeszámolók


Balaton IVV / Veszprém-Balaton túranap (IVV)

toncsi03Túra éve: 20162016.08.07 16:50:43

 Balaton IVV túranap '15'


A túra indítása a sportcsarnok melletti kis 'teremből' nem éppen volt szerencsés, ha 20 ember bent volt már tömve volt a helység, sehol egy felirat hogy melyik asztalál melyik távra lehet nevezni. Az itineren fekete-fehér térkép, ami tájékozódáshoz nem éppen használható... és valahogy rákívánkozott volna hogy melyik ellenőrzőpont hány km után található, addig mennyi a szint, ellenőrzőpont nyitva tartása stb. Mindössze annyi volt rajta, hogy mennyi az útvonal hossza (igaz, ez legalább pontos volt), szintemelkedés és -csökkenés. A szintprofilos ábráról is hiányoltam, hogy hol találhatók rajta az ellenőrzőpontok. A rövid útvonalleírás korrekt volt. 


A túra eleje aszfaltgyaloglás a köbön, ami nem túl szerencsés sem a tt, sem a Balaton-felvidéki kéktúra esetében. Csákány-hegyi kilátónál virtuális ellenőrzőpont lett volna a kiírás szerint, valójában a szervezők ott voltak és pecsételtek, cukorkát lehetett venni. Innen a kék háromszög jelzés elég ritkás, néhány szalag elkelt volna. Nosztori pihenő előtt némi kavarodás volt, - feltételezem - a kalandparkhoz tartozó táblák összezavarták az embert hogy merre is kell menni, végül némi kerülővel megtaláltuk a szalagozást. Innen korrekt és követhető volt az út Király-kútig, bár az ellenőrzőpont előtt a balra való letérést jelző szalagokat nem kellett volna az erdőbe betenni 2 méterre, sokan elmentek mellette, elkelt volna egy tábla is. Ellenőrzőponton pogácsa és gumicukor kedves fogadtatással, illetve útbaigazítás a továbbhaladással kapcsolatban. Innen Lovasig nem volt gond, utána ugyanaz az út vissza Alsóörsre, aszfalton... 


A túra kiírása szerint " a célban zsíros kenyér és ásványvíz várja a résztvevőket", ezzel szemben kaptunk egy müzliszeletet az oklevél és a kitűző mellé. A meleg étkezési lehetőség is elmaradt, de ezt már reggel közölték a résztvevőkkel. 


500 Ft nevezési díj valóban nem sok, de a hangsúlyt inkább a színes térképre fektetném, illetve arra hogy a beígért étkezési lehetőség ne maradjon el.