Túrabeszámolók


A Város Peremén

kpeterTúra éve: 20072007.04.14 20:42:31
Nagyon kellemes, nyárias idõben vágtam neki a túrának. Kicsit furcsa megoldással kezdtünk: a Hûvösvölgyben kellett nevezni, de a starthoz még ki kellett utazni Solymárra. Viszont ennek kellemes ellenpontjaként az itiner A3(!) méretû, és nemcsak részletesen megrajzolt, hanem a tájékozódást 55 útvonalpont GPS koordinátáival is segíti. (Errõl sikerült menetközben nem tudomástvennem :))) Emellett apró figyelmesség az itinerhez adott mûanyag tok is (máskor mindig szétizzadom az ellenõrzõlapot, ha a zsebemben van).

A túra maga végig a sárga sávon ment, így az eltévedés csak néhány trükkös kanyarnál fenyegetett és történt is meg. A túra során, fõleg a vége felé több látványos kilátópont is található. A túra elején viszont olyan patakparti, kiépített pihenõk és sétányok vannak, amirõl nem is gondoltam, hogy Budapest környékén ilyesmi van.

Viszonylag kevésnek találtam a résztvevõk számát, de így legalább nem jelentkezett az elõttem is tömeg, utánam is tömeg effektus és a folyamatos elõzgetés-visszaelõzés. A megismert túratársakat, Ritát, Norbertet és Zoltánt ezúton is üdvözlöm.

A pontõrök nagyon kedvesek voltak és a ferencvárosi érintettségük okán az e.pontok nem fehér-narancs bólyával, hanem zöld-fehérrel voltak megjelölve, ahogyan az emléklap is e két színbõl áll. A túra végén kapott érem szintén tetszetõs volt.

A túrát mindenkinek csak ajánlani tudom.