Túrabeszámolók


Mátrabérc / Hanák Kolos / Múzsla

janusTúra éve: 20162016.04.14 22:20:07

 Sziasztok!


Pont 8 éve írtam ide, itt az új írás ideje! :-)


Csak pár apró tapasztalatot szeretnék megosztani, hogy képbe legyenek azok is, akik nem minden túrán indulnak. Én 2008 után tavaly szaladtam neki a túrának, amin majdnem elvéreztem, egy rossz mozdulat és 35 km gyakorlatilag egy lábbal várt rám. Na mondom, akkor majd idén. :-)


És most "készültem" hiszen másztam hegyet előtte (tavaly a Mátrabércen), a felszerelésem a lehető legkevésbé illő továbbra is, remek vajszínű melegítő világos pólóval, nehéz hátizsákkal és teremcipőban, amelynek még mutatóba sem volt rece a talpán. Viszont nem volt pénteken meccsem, illetve volt csak nem mentem, meg Verpeléten aludtunk, bár pár bagzó macska elég kitartóan igyekezett ebben megakadályozni és mit ne mondjak, nem eredménytelenül igyekeztek, de mégis sokkal frissebben érkeztem a rajthoz, mint eddig bármikor. :-) Éreztem az erőt, hitet adott, hogy egy éve másztam hegyet, mi állhat ellen nekem? :-)))


Nekivágtam és mit ne mondjak, elfelejtettem, hogy nem csak magnézium kell, hanem só is! Na, az nem volt nálam. Betermeltem 4 Snickers-t és hopp, egyszer csak elkezdett igen rendesen esni az eső. A kellemesen vastag agyagos talaj csúszott mint a veszedelem én meg futottam mint a nyúl. Egyenes következménye volt a helyzetnek, hogy estem-keltem. A végére én voltam az, akinek a mozgása bádogemberes a kinézete sárkupacos volt. Viszont azért is írtam ezt a kis hozzászólást, hogy itt is megköszönjem annak a két srácnak a segítségét, akik sótablettával és itallal kínáltak, nagy mértékben hozzájárulva sikeres célbaérkezésemhez! Köszönöm!


Tehát figyelj kedves leendő túrázó. Kell kaja, magnézium, só és nem árt a jó felszerelés sem. Ha ezek nem állnak rendelkezésedre, akkor meg kell tanulnod jól esni és szerezz be remek mosógépeket is! :-))) Valamint segíts másokon és neked is segíteni fognak! Meglásd!


Imádom a túrás feelinget!


Amúgy a célomat is elértem, mert 10 óra alatt akartam érkezni és simán 9 51 alatt ott is voltam. :-)


Sziasztok! Jövőre talán ismét ott leszek. :-)