Túrabeszámolók


Ráckevei Gyalogjáró

ThommybojTúra éve: 20162016.03.27 23:12:49

 A Csepel 30 teljesítménytúra után elhatároztam, hogy ezen a túrán is részt veszek és így szinte végigjárhattam az "egész" Csepel-szigetet.


A rajtban már nagyon kedves és lelkes szervezők vártak minket. Egy nagyon jól és tréfásan megírt itinert is kaptunk, hozzá egy skiccelt térképet, de itt végülis nem nagyon kell a térkép.


Az első ellenőrzőponthoz gyorsan eljutottunk, mivel végig különböző hétvégi és lakóházak sorakoztak. Az első ponton ásványvizet kaptunk. Itt jött némi "városnézés", de az itinerben minden le volt írva, hogy mikor és merre kell fordulni. A szervezők még méterben is megadták az egyes utasítások távolságát, bár nem értettük miért is, de néha jót derültünk rajta, mikor például 302 méter volt kiírva.


A falut elhagyva változatos táj mellett haladtunk el a következő pontig, ami nem is volt messze. Itt csokit kaptunk, de ezt leírták az itinerben is :D


Ismét egy kis "városnézés" után rátértünk a gátra. Jobb is volt barátkozni vele, mert elég hosszasan ezen vezet utunk. A végén azért már gátiszonyunk lett. Túratárs megjegyezte, hogy neki a gátizomláza lett :D


Az első gátszakasz végülis nem unalmas. Eleinte hátsó udvarokat tekinthetünk meg. Valahol egy két traktor más udvarban lovakat láthattunk. De láttunk kisiskolás motorost is, akit éppen apukája tanított motorozni.


Az ellenőrzőpontot elérve, már több túrázóval is találkoztunk, ugyanis itt a középtáv végig, a rövidtáv pedig egy kis ideig csatlakozott be.


Ismét egy hosszabb gátszakasz, de aki keres talál és mi találtunk is nézni valót.


A gáttól Lórévnél köszöntünk el egy időre. Megtekintettük a csodás Zichy kápolnát. Innen egy kis aszfalt következett, de az itiner több érdekességre is felhívta figyelmünket. Például egy "elvadult nádasra" is. 


Beérve Szigetbecsére volt pár látnivaló. Egy szép tó, ahol érdemes megpihenni, majd a pont a múzeumnál, ahol sport szeletet kaptunk. Innen gyorsan a következő ponthoz, ami a tanösvény elején volt. A tanösvényt elhagyva ismét a gáton találtuk magunkat, de itt már tulajdonképpen Ráckevén voltunk. Gyorsan elértük a Duna parti sétányt, ami szép bár elég kihalt. Nyáron biztos szebb, amikor tele van élettel. Innen gyorsan elértük a hajómalmot az utolsó pontunkat. Innen már közel volt a cél. A célban tea, ásványvíz és rengeteg zsíroskenyér várt.

Összeségében jó túra volt. Szép időben, lazább túrának ideális. A szervezés jó volt és a túra is.