Túrabeszámolók


Bia 25

efemmTúra éve: 20032005.03.08 23:41:04
Bia25É
24.64km,699m szint

Kellemes éjszakai túra volt, kiváló idõjárás mellett, az esõ elkerülte Biatorbágyot.
A rajtidõ vége elõtt negyedórával, 23:30-kor, vágtam neki az idei nappali Biáról már jól ismert útvonalnak 104-es rajtszámmal. Gondoltam, hogy egy kicsit unatkozni (esetleg félni?) fogok a túra elején, mivel a közvetlenül elõttem indulók már fél órával azelõtt elmentek. (Megfordult még a fejemben, hogy a rajban lévõ csinos rendezõ lányokat kérem meg, talán kísérnének el egy darabon a sötétben.. :)
Az elsõ ponton, Kõorr-nál, v63 152 õrködött barátnõjével, gyors pecsételés után még megszemléltem a szembenlévõ hegy oldalában felfelé araszoló apró fénypontokat, majd tovább indultam.
A Dobogó-hegy pontja után végre beértem és megelõztem a fentrõl már látott 18 fõs iskoláscsapatot. Ritkán teljesítménytúrázhatnak vagy csak szokatlan volt nekik az éjszakai gyaloglás, esetleg még nem láttak túrázót botokkal és fejlámpával, mivel elõzés közben töbször is hallottam, hogy "Hát ez meg ki volt?"..
..aztán fél óra múlva újra megelõztem ugyanezt a csoportot. :)
A nappali túrán ugyan már háromszor voltam, de a sötétben mégis sikerült elnéztem egy útelágazást valahol, jó km-s kerülõvel jutottam csak vissza a jelzésre a sóskuti kõbánya fölött.
A Sóskút szélénél lévõ ponton beértem Budai_HG-t, elfogyaszottam a szolgáltatásként járó csokit és a fél literes üdítõt, majd egy gyorsabb sporttárshoz csatlakozva tovább indultam.
A Kálváriára vezetõ ösvényen most kicsit kényelmesebben lehetett feljutni, mint tavasszal.
A horgásztónál pecások riogatták -láthatólag nem túl nagy sikerrel- a halakat, a büfé nyitva volt, de kihagytuk, az erdészháznál (a mûútnál) többen is éppen pihenõt tartottak, a Nyakas-kõ gyönyörû környékének panorámájából sajnos nem sokat láttam, mivel még sötét volt.
A Szily-kápolna elõtti nyaktörõ lejtõ járható volt, se sár, se hó, se jég - semmi izgalom. :)
A lõtér elõtt az erdõ szélénél kapcsoltam le a lámpámat, addig végig szükség volt rá. A focipálya elõtt, a környék egyetlen utcai csapjánál, kicsit felfrissültem, majd nem túlságosan elfáradva 4óra 55perces idõvel (5.5-ös átlaggal) értem be a Viaduktnál lévõ célba, ahol kitûzõ, oklevél és egy szelet csoki várt.
Jó túra, jó szervezés, megfelelõ szolgáltatások, egyre inkább megkedvelem az éjszakai gyalogtúrákat.