Túrabeszámolók


Gyermekvasút nyomában

vajonmerreTúra éve: 20072007.03.22 16:28:39
Fontos volt a gyors teljesítés a Monostorapátiba közlekedõ busz elérése miatt, ráadásul még pakolnom is kell. A 7:20-as fogaskerekût célozom be, amit indulás elõtt egy perccel csípek meg. A Széchenyi-hegy végállomáson gyorsan kiszállok, és próbálok az elsõk között csatlakozni a sorhoz. Sikerül, benne lehetek az elsõ 20-ban. A sor mögöttem máris hatalmasra duzzad, sokan jöttek a szerelvénnyel. 8 óra után kicsivel nyitják ki az ajtót, lehet végre indulni. Nincs nevezési lap, csak a nevet kell felvésni.

Az elsõ pontig (Széchenyi-emlék) elsétálok. Itt sajnos van, aki lökdösõdve próbál gyors pecsétet szerezni. Nagyon nem tetszik ez a nyomulás, de itt még türtõztetem magam. A Z+-os szerpentinen gyorsan leérek a Kápolnáig. Sokan persze itt is levágják a kanyarokat, és a "nagy öregeket" követve csörtetnek lefelé. Itt kezd egy kicsit elmenni a kedvem a túrától :-( Jön egy hosszú, kellemetlen emelkedõ Normafa megállóig. Gyanúsan kevés embert látok, elõzök az útvonalon. Egyedül sétálok fel a pontig. Innen megkocogom Csillebércig a távot.

Gyorsan visszaérek Normafáig, és innen lekocogok Disznófõig. Itt már egyedül haladok, az idõjárás csodálatos. Gyorsan visszamászom Anna-rétig, és lefutok a Virágvölgy állomásra, ahol friss meleg tea vár. Innen egy kis kavarással, kicsit hosszabban (Csacsi-rétet is útba ejtettem) lefutok Makkosra. Nagyon kemény mászás jön innen egészen az Erzsébet kilátóig (P85-ön milyen jó itt lejönni :-) ). Néhol iskolás és nyugdíjas csoportokat kell kikerülni, a szép idõ sokakat kihozott a természetbe.

János-hegy állomás után ér utol -balazs- . A kilátóhoz érve kicsit téblábolok, de szólnak és megvan az újabb pecsét. Kemény, fékezésekkel teli lekocogás jön Szépjuhásznéig, ahol a sárga ellenõrzõlapra, sárga krétával kellene írni :-( A büfében a hûtõ aljáról kiszedetek magamnak egy kólát, és már lehet is mászni a Kaán Károly kilátóhoz. Egy csinos, világoskék melegítõs lány mászik elõttem, majd érdeklõdik, hogy én ugyan miért mászok fölfelé :-) Felvilágosítom, de sajna most nincs több idõm ismerkedni, és már zúzok is át Kis-Hárs-hegyre :-)

Kis kavarással lelem meg a pontot, és lefelé futva, már jön is szembe a 25-ös távosok "gyors élcsapata". Hárs-hegy állomásra még elõttük érek a zsírkrétához, de míg én a megadott útvonalon kocogok körben lefelé, addig õk lecsörtetnek egyenesen az állomásról :-(( Közöttük futva érek a Nagyréti ep.-hez, és mivel a reggelihez hasonló türelmetlenséget tapasztalok tartok egy kis "okítást". Fazekas-hegyhez felfelé eléjük kerülök, de persze pecsétet már csak a pont felé egyenesen haladó csapat után kapok. Innen még egy kis futás a Hûvösvölgy állomásra. 11:25 van az órám szerint.

-balazs- üldögél egy padon, és közli, hogy még nincs cél :-( Szerencsére átvállalja a díjazás átvételét, így már indulhatok is haza. Továbbra sem értem, hogy ha az állomás ep. 10:15-kor nyit, akkor a 100m-re levõ cél miért 12:30-ra van írva?