Túrabeszámolók


PITE 11 km-es éjszakai túrák

ThommybojTúra éve: 20152015.04.12 14:05:13

 Pite 111


Ez volt az elsõ éjszakai túrám a Mecsekben. A rajtot és a parkolási lehetõségeket elõre kikerestem így jóval a rajt elõtt ott voltunk. Rögtön a 20 órási rajttal el is indultunk. A túra elején még nem is volt szükséges lámpára, de egyre jobban ránk sötétedett. A túra elején a zöld négyzetet kellett követni, ami frissen került felfestésre, bár egy két helyen hiányzott, de egy-két oldalra nézelõdés után meglett a helyes út. A már sötét erdõben kanyarogva gyönyörû látványt nyújtott a fák között látható éjszakai Pécs látványa.


Az erdõbõl kiérve az elsõ ellenõrzõpontig ismét városi környezetben mentünk a Havihegyi kápolnához. Itt oldalra kitekintve folyamatosan csodálhattuk Pécs fényeit. Ide még biztos vissza fogok menni, mert errõl a gyönyörû helyrõl nem is tudtam Pécsen, pedig sokszor járok ide.


Az ellenõrzõpont után visszafordultunk és elindultunk a Dömörkapuhoz. Az út elejét a már bejárt út egyik részén tettük, de hamar a zöld és sárga jelzések különváltak és elindult egy hosszú monoton kaptató a Dömörkapuig.


A Dömörkapunál ellenõrzõpont majd tovább haladtunk felfelé a TV- torony irányába. A hosszabb emelkedõ után felértünk a toronyhoz, itt tartottunk egy kis szünetet, majd elindultunk a Kis-Tubesi kilátó felé.


Ezt viszonylag hamar elértük, csak útközben áltam meg pár pillanatra, hogy medvehagymát szedjek. A Kis-Tubesi kilátót elhagyva a Tubesi kilátó felé vettük az irányt és errefelé bizony már szabályos medvehagyma mezõkre leltünk. A Tubesi kilátóhoz érve megpihentünk, majd belekezdtünk a fokozatos lefele ereszkedésbe, ami egészen a célig tartott.


Itt forró teával és zsíroskenyérrel vártak a szervezõk.


Köszönjük a túrát.