Túrabeszámolók


Imre király emléktúra

BakeszTúra éve: 20142014.12.21 11:31:29

(30km)


Elõzõ este szokatlan tetterõvel tértem nyugovóra és már nagyon vártam a túrát viszont egy apró malõrnek köszönhetõen 5:30 helyett csak 7:00-kor sikerült felkelnem. Emiatt a reggeli kávé és a reggeli is elmaradt, helyette viszont volt rohanás, de szerencsére 7:45-kor már tudtam indulni az egri vasútállomásról.


Térképolvasás nem az erõsségem, mert már Egerben eltévedtem volna, ha nincs elõttem két túrázó. Cserébe néhány perccel késõbb én mentettem meg õket az eltévedéstõl:)


A elsõ fele (Síkfõkútig) igen saras, nyálkás volt jól jött a jó bakancs és jól jött volna a kamásli meg a túrabot. Síkfõkúttól következett a túra nehezebb része, fel a várkúti túristaházig aztán pedig fel a várhegyre "toronyiránt" a piros háromszög jelzésen. Innentõl szinte már lefelé vezetett az út a nagy egedre, onnan pedig le Egerbe. Az idõjárás velünk volt, mert nem esett az esõ, egyszer pedig majdnem kisütött a nap :)


Az ellenörzõpontokon latin szavakat találtunk, amit az itinerbe kellett beírni, a célban ezzel igazoltuk, hogy bejártuk az útvonalat. Szolgáltatások nem voltak, de a várkúti turistaház nyitva volt és jól esett itt meginni egy kávét és egy teát, meg kicsit felmelegedni.


Építõ kritikaként annyit jegyeznék meg, hogy az elsõ ellenörzõponton szerintem kicsit el volt dugva a papír, így majdnem elmentem mellette, a Várhegyen pedig nem volt teljesen egyértelmû, hogy a kapaszkodó végén, vagy a Várhegy csúcsán van-e az ellenörzõ pont.


Végül kb 7 órás szintidõvel érkeztem meg. A jutalom oklevél és egy szép kitûzõ.


Összességében szuper túra volt, köszönöm a szervezést.