Túrabeszámolók


Lemaradás

efemmTúra éve: 20032005.04.19 09:26:06
Lemaradás 100
(99.1km/1700m)
teljesítettem: 22 óra 2 perc alatt

Végre megvan az elsõ sikeres 100km-es teljesítménytúrám! :)

Idõjárás: tökéletes volt. Reggel 6-kor kissé hûvös idõ fogadott, a nap elején a Naszályról lefelé jövet csepergett egy kicsit az esõ, délutánra viszont még a nap is kisütött.
Szolgáltatások: 50-nél zsíroskenyér, 75-nél gulyásleves, egyszer narancs, háromszor csoki, háromszor üdítõ v. szódavíz, útközben kocsmahivatalok igény szerint.
Jelzések: megfelelõek (bár az éjszakai szakasz kivételével elég jól ismertem az útvonalat), este a piros szalagozás lehetett volna sûrûbb és jobban látható, de az itinert olvasva meg lehetett találni a helyes utat.
Útvonal: a Naszályról jó volt a kilátás, az elsõ 30 km-en folyamatosan láttuk a Pilist, Õrbottyán elõtti erdõt beborító "szeméttelep" az katasztrófa, Margita és környéke szép, este pedig már úgysincs mit nézni. :)

Ismerõsök: Ebola a Naszályon pontõrként, Lévay és Hámori sporttársak a rajban, majd az Gödöllön illetve az éjszakai szakaszon, JZ Gödöllõn, két offtopik székesfehérvári sporttárs -akiknek ezúton is köszönöm, hogy az éjszakai szakaszon velük mehettem-, Optika -aki az éjszakai 25-ös távon indult- úgy 80km körül, a célban Vadmalac és Gethe.

Jó hangulatú túrán vehettünk részt az idei Lemaradáson. Szokatlan érzés volt, ahogy éjszaka csaknem az egész 25-ös mezõny félelmetes sebességgel elszáguldott :) mellettünk.

(Lehet, hogy még a fáradtság beszél belõlem, de valahogy az elmúl két hétvége 50km-es ttúrái -Téry, Keleti-Bakony- sokkal nagyobb élményt jelentettek a számomra. Azt hiszem, hogy én nem kedveltem meg a 100 km-es túrát, pedig erõvel is jól bírtam, az idõ is kiváló volt, a szervezés is korrekt, az útvonalat is ismertem. Szerintem a 100km kevésbe túrázás, ez már inkább sport, aminek egyetlen célja van: mindenképpen teljesíteni. Talán túl sokat kellett magamra, az erõm beosztására, a frissítésekre, a lépésekre, a jelzésekre figyelni és kevesebb jutott a tájra, a természetre. Mindegy. Be mertem vállalni, elindultam, végig gyalogoltam, teljesítettem. Ennyi.)

efemm.


Érdekes, hogy nekem fejben nem volt olyan nehéz, csak élményben nem nyújtotta azt, amit például egy Keleti-Bakony a múlt héten.
Leírnám, hogy érzésem szerint nálam mik voltak azok, amik a sikeres 100-as teljesítéshez kellettek: (No nem neked Larzen :), inkább azoknak, akik még hasonló hosszútáv elõtt állnak.)

- Túra elõtt 7 óra alvás. Hétközben szintén elegendõ pihenés.
- Megfelelõ erõnlét. Idén ez a 16. TT-m volt.
- A táv nagyrészét ismertem. 75-öt már kétszer teljesítettem.
- Saját tempó (5-ös átlag felett) az elsõ 75-ön, éjszaka lassabb.
- Végig túrabotokkal mentem.
- Depóval száraz váltás alsó és felsõ ruha Gödöllõre, az éjszakai szakaszra. Csere zokni ugyanitt.
- Bejáratott sportcipõ, dupla zoknival.
- Fejlámpa (sponsored by Csanya, csak még nem tudja:), tartalék izzóval és tartalék elemekkel.
- Frissítés: a szolgáltatások + 1 zacskó szõlõcukor + 5-6 liter folyadék (nálam víz és plussz)
- Majdnek minden ponton megálltam pihenni, izmokat, leginkább a vádlit lazítani, a cipõmbõl kiszórni a port, homokot.
Szerencse tényezõk:
- Jó idõ.
- Terepet ismerõ túratársak az éjszakai szakaszra.

A legfontosabb persze, hogy el kell indulni a túrán. :)

efemm