Túrabeszámolók


Vasas Maraton

Ha AnnaTúra éve: 20142014.10.05 16:43:46

Vasas 25


Tavaly ezzel a túrával kezdtem teljesítmény túrázói pályafutásomat. Teljesen természetesnek vettem,hogy az idén ismét részt veszek rajta.


Pomázról indul a túra. Elég sokat kell gyalogolni,mire kiérünk a városból. Az elsõ megpróbáltatás feljutni a Kõhegyre. Itt kell egy kis szintet mászni. S nekem ez a gyenge pontom a szintmászás. De azért felküzdöttem magam nagy nehezen. Ott fönt meleg teával várták a pontõrök a túrázókat. Bélyegzés után 1 pohár teát ittam, s már siettem is tovább. A jelzések nagyon jól követhetõek voltak, és még szallagozással is segítették a tájékozódást. Pedig az sem az erõsségem, de elismerem, hogy itt még eltévedni sem lehetett volna.


A következõ ellenõrzõ pont a Vasas szakadéknál volt, ahol egy kódot kellett felírnunk. Majd Lajos forrás felé vettem az irányt a S - jelzésen. Voltak szakaszok, ahol elég normálisan lehetett haladni. De ahol fölfele v. lefele mentünk ott a sáros talaj eléggé csúszott. Dömör kapu EP-nál nápolyival vártak, majd útbaígazítottak. Kezdtem kicsit keveselni,hogy még csak 10 km-nél járunk,úgyhogy megszaporáztam a lépteimet jobban. Aszfaltos út következett, majd ismét erdõs rész. Bükkipusztán almát kaptunk, és örömmel nyugtáztam,hogy a km-ek is fogynak azért elég szépen.  Királykút volt az utolsó Ep. Itt még lehetett volna szerintem átnevezni a nagyobb távra. Megnéztem az órám, eléggé idõben érkeztem idáig, de már eldöntöttem, hogy a mai napra elég lesz a 22,6 km-es táv az 1000-es szinttel is.Itt  padok voltak, leültem pihenni kicsit, megettem a csokimat. S gyûjtöttem egy kis erõt az utolsó nagy szintmászásra, föl Dobogókõre. Ami kisebb megállásokkal sikerült is. A célban megkaptam az oklevelet és a kerámia érmet.  Így a mai túrát 5 ó.4O perc alatt sikerült teljesítenem. Ez 1 órával jobb idõ a tavalyinál. Ezt mindenképpen komoly sikernek , s fejlõdésnek könyvelem el. _:))


A túra  az esõs idõ ellenére is jó volt. Az ellátás, az útvonal leírás minden OK. Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani ezt a túrát.