Túrabeszámolók


Fekedi Keresztutak

ThommybojTúra éve: 20142014.07.05 16:13:33

Fekedi keresztutak 25


 


A túra Fekedrõl indult egy eldugott, de nagyon tiszta és rendezett faluból. A túra két részbõl állt. A zöld körbõl és a kék körbõl. A kiírással ellentétben a szervezõk tökéletes döntést hoztak, amikor a zöld kört rakták elõrébb, hiszen a zöld körben kevesebb az árnyék és több mûút is van benne. Így reggel rögtön ennek vágtunk neki. A zöld körön gyorsan eljutottunk falu széléig, majd innen több ízben is találhattunk maradványokat a régi Bátaszék-Pécs vasútvonalból.


Az elsõ ellenõrzõpont után egy kis tréfát is beraktak a szervezõk. Az adott pontnál az út kettévált és a mazohisták mehettek jobbra, ami igaz, hgoy árnyékosabb volt, viszont voltak belogó ágak és csalán is. A hedonisták a szántóföld mellett folytathatták útjukat. A két út egymástól kb 10 méter távolságban haladt, majd a végén összeért. A szántóföldeket elhagyva aszfalton kapaszkodtunk felfele, ezután pedig egy unalmasabb mûutas szakasz következett. De ezt letudva ismét erdõbe értünk, és gyorsan elértük a következõ ellenõrzõpontot, ahol többféle nagyon finom ostyaszelettel és vízzel kínáltak minket. Innen viszonylag gyorsan visszaértünk a faluba. Itt megkaptuk a kék kör ellenõrzõfüzetét, és itt már vártak minket minden földi jóval. De nem ettünk sokat, hiszen várt még minket a második kör.


A túra eleje szántóföld mellett haladt, majd beértünk az erdõbe, ahol hangulatosan kacskaringózó úton értük el a legnagyobb emelkedõt. Ennek a tetején volt az ellenõrzõpont. Innen egy kisebb mûutas szakasz következett, amely végén, ismét eljutottunk az elõzõ körben már meglátogatott ellenõrzõpontra. Itt ismét megkínáltak minket ostyával és vízzel. Innen egy patakmeder mellett folytattuk utunkat, amely a kukoricaföldekre vitt. Innen pedig lassan vissza is értünk Fekedre. Most már jöhetett az eszem-iszom dinom-dánom. Hihetetlen vendégszeretett, zsíroskenyér, kolbász, szalonna, paradicsom, paprika és többféle lekvároskenyér és többféle szörp várt minket. Ajánlották, hogy érdemes megnézni a temetõt és a falut. Tényleg gyönyörû falu. A temetõ rendezett, akárcsak az összes ház. A faluközpontban játszótér, kemence, tavacskák. Sátrazási lehetõség és vendégház is rendelkezésre áll az itt maradni kívánoknak.


Tökéletes rendezés, hihetetlen vendégszeretet. Köszönjük a túrát.