Túrabeszámolók


Strázsa honvéd teljesítménytúra

HoLa81Túra éve: 20142014.07.05 14:55:03

                                                                                                    Strázsa 15


Visszatérés a sorkatonai szolgálat helyszínére 11 év után.


Ennek a napnak a délelõttje Szabadszállás és környékére lett szánva. Indulás Nagykõrösrõl autóval  reggel 6 óra után pár perccel.


Az utat 75 perc alatt sikerült legyûrni, hála a Lajosmizse környéki rossz utaknak . A rajt helyszínén a kollégium elõtt pár ember állt kint, de 


annál több bent. A  35 km-es regisztrációs asztal elõtt valóságos sor állt.  Szerencsére  nem ide kellett beállni, hanem  a 15 km-es


asztal elé. Mivel már két hete elõjelentkeztem, így a  regisztáció pár pillanat alatt végbement.       Indulhat a menet.


Indulási idõnek 7ó 22 lett beírva, de még pár percig szöszöltem, így valójában 7 ó 25-kor rajtoltam. Egy ideig a vadonatúj sárga sáv jelzést


kellett követni . Aszfaltút, földút, harckocsiút. Az utóbbihoz most volt szerencsém elõször (de nem utóljára). Nagyon kömény egy valami.


Tökéletes választás az útvonal kijelölésekor. 1. EP. Pintér -híd  8 ó 07 perc. Két pontõr a napernyõ alatt, közvetlenûl a csatorna mellett.


E pont után szétválik a rövid táv a hosszabbaktól, így innen szalagozást kell követni  a csatornával párhuzamos úton. Volt itt minden:


Az útvonal érint földutat, rétet, learatott gabonatáblát, lucernást, vizenyõs területet míg végül a Tõzeges -tó mellé nem ér. Itt jónéhány pecás


markolta a botokat a víz mellett a kapásra várva. 2. EP. Tõzeg-tó  8 ó 35 perc. Egy pontõr a padnál. Ellátmány:Csoki, víz.


A tavat elhagyva nemsokára mûúton kell folytatni az utat. A sárga sáv jelzés balról (dél felõl) újra az útvonal részévé válik.  3.EP.


Dörmögõ ház. 9 ó 10 perc. Egy pontõr a padnál. Néhány fotó a ház körül, és bepillantás a ház belsejébe is.  Néhány perc után továbblépés.


A Bársony István parkban egy rövid kör a táblák körül. Séta be a város központba. 4. EP. Fõtér. Két pontõr hölgy. 9 ó 30 perc.


Séta a célig néhány esõcseppel fûszerezve. Cél: 9 ó 48 perc. A célban igen-igen meglepve fogadtak  mivel én értem be elõször, s hogy


ilyen korán már visszatértem. Pedig ez egy közepes tempójú séta volt, semmi futás, kocogás.


Kitûzõ, emléklap, zsíroskenyér, sütemény ebben a sorrendben.


Szervezés, itiner, szalagozás remek. 


A sárga sáv  végig jól követhetõ.


Jövõre újra itt, már hosszabb távon.     Köszönjük a szervezést.