Túrabeszámolók


Aranyszarvas - Kincsem

HoLa81Túra éve: 20142014.03.23 18:03:49

Kincsem 40


Kitûnõ idõjárás fogadta azokat, akik ezt az eseményt választották ezen a hétvégén Tápiószelén.


A Mûvelõdési házban reggel 7 óra elõtt még nem voltak sokan, így gyors nevezés után 6 óra 50 kor már megvolt a rajt.


Rövid aszfaltozás, majd földút az 1. EP.-ig (6.4 km).  Ezután zömmel erdei utak a 2. EP.-ig, Erdõszõlõ (12.8 km). Croissant ellátmány.


Ismét földút, majd aszfaltút melett gyaloglás a 3. EP.- ig, Honvéd emlékmû (17 km). Üdítõ ellátmány. A Tápióbicske táblától Tápiószentmárton széléig fõleg homokkal borított az út, de az erdei szakasz a sok kicsi kanyarral érdekes.


Az Alsó-Tápión átkelve Tápiószentmárton belterületén visz az út. 4. EP. Blaskovich kápolna (24.1 km). Túrórudi ellátmány.


Innen több mint 3 km a Sõregi útig, amely a Kincsem Lovasparkhoz visz . A Sõregi út elõtt nagy csoportokban érkeztek az emberek a 25 km -es távról, köztük nagyon sok a diák . Innentõl a 25-ös és a 40 -es táv ugyanazt az utat járja be.


5. EP. Kincsem Lovaspark (28 km). Nagy tömeg mindenhol, az összes asztal tele emberekkel. Csokoládé ellátmány.


A lovasparkot elhagyva jópár megzavarodott ember beszélget arról, hogy merre kellene továbbhaladni. Valójában halvány lila gõzük sincs arról hol vannak, a térképet nem tudják használni, s hiába van végig jól felszalagozva az útvonal, mégis látni embereket akik bizony közel sem a jó irányba haladnak. Találkoztam olyan emberekkel akik pont az ellenkezõ irányban keresték a lovasparkot.


6. EP. Ürgés (32.6 km). Innen földutakon Tápiószõlõs széléig. 7. EP. Bogaras (34.8 km). Narancs ellátmány.


A  célig kellemes séta a Tápió parton, majd a városban. Célbaérkezés 13 óra 50 -kor.  Kitûzõ, sütemény, szörp.


Szervezés, ellátás kitûnõ.


Köszönjük.