Túrabeszámolók


Bia 25

larzenTúra éve: 20022005.03.08 15:27:22
Bia, bia, a melóbia. Ehehehe, de rossz.
Az idõ viszont szép volt!
Rcs, BadMoon, Buksi és én foglaltunk helyet a vonaton, ahol már csak a dohányzó szakaszban voltak üres helyek. Késõbb nehéz mokaszin csatlakozott hozzánk. A rajtban találkoztunk Sopánkával, SK-val, Átutazóval (+Ananász). Mivel gyõri ismerõseim késtek, ezért 8.45 körül elrajtoltunk.

Kicsit fáradt voltam: az elmúlt egy héten 100km futás + elõzõ napi 30km-es PVV bejárás volt a lábamban, úgyhogy nem éreztem reálisnak, hogy Sopánka "kellemes tempóját" tartsam. Aztán valahogy mégis sikerült, nem is lett olyan megerõltetõ, itt-ott kicsit gyalogoltunk (nem csak az emelkedõkön), találkoztunk Sztancsik Gyurival, ifj. Esti Kornéllal, Ritával (itt muszáj volt egy kicsit sétálnunk :), a végén Vadmalaccal is (hja, látszik, hogy most csak úgy lazán ment - általában futva sem szoktam utolérni :), jmte-vel + ebolával. Altvizslával viszont nem (lehet, hogy nem a szokásos nadrágban volt? Mert azt messzirõl megismerem.) Gyönyörû helyek voltak, nem is hittem volna. Sajnos úgy tûnt, hogy a szél mindig szembefúj. Ez körtúránál kicsit fura. A megoldás az lehetett, hogy az elsõ felében nem fújt, ott viszont nagyobb emelkedõk voltak. A kálváriától lefele (nagyon erõs ellenszél) egyszerûen kicsit hátradõltünk, és a szél tartott minket egyensúlyban. Utána a nemtudomanevét szikláknál gyönyörû kilátásban volt részünk: az elõzõ nap kicsit párásabb volt az idõ, most a Gerecse TV-tornyát simán látni lehetett (már amikor nem könnyezett a szemem a széltõl :).

Jó futóterep, jó futóidõ, az elején kicsit sok gyerek (az elsõ ep.-nél beelõztünk vagy húszat). Idõ BadMoon órája szerint 2:49:58, ami 8.7 km/h-s átlag. Messze a legjobb. Hétvégén Népek Tavasza. Cél: magabiztos hat órán belüli beérkezés.