Túrabeszámolók


Fóti-Somlyó 30 / Hát, ez csúcs...!

kockaTúra éve: 20062006.12.23 16:47:48
Na, valószínûleg idén utolsó túrám, beszámolok. Reggel 7:30 Örs vezér tér. Vettem egy lángost mert pont lecsúsztam a hévrõl és piszok éhes voltam így kora reggel. Csapnivalóan rossz lángos volt. A hév elött a szervezõk figyelmeztettek hogy máshol kell leszállni mint eredetileg tervezve volt. Persze tudtam de ott helyben beírtam egy plusz pontot a szervezéshez, még start elött :) A héven futottam össze Annával és Danival (Aki nem Süveges Dani, de még nincs egyedi azonosítója). Ja és itt a héven is bemondták hogy a Fótis Somlyó teljesítménytúrához itt kell leszállni. Örültem neki, nem mintha nem tudtam volna, csak jó valahogy jól esett hogy a karácsonyi gagyivásárlás lázában égõ utasok között szó esett más lehetõségrõl is, hogy lehet mást is csinálni. Ja és itt Anna felvetette a kérdést, mit szólnék egy futáshoz. Hát én szeretek futni :) De mondjuk nem arra gondoltam hogy lefutom az egészet. Neveztünk, aztán egyenesen elindultunk az ellenkezõ irányba. Ilyeneket hogy útvonalleírás mi nem olvasunk :-D Rettenetes felismerés után vissza. Akárhogy is, futás közben nem tudunk még tájolni, legalább 3 kilómétert megtettünk plusszba így az elején hibás tájolás miatt. Szóval inkább a kényelmes fontolva haladásnak lettem híve. Fussunk inkább ott ahol biztosak vagynnk benne hogy merre kell :)
Aztán Anna ehúzott mert fogadott Danival hogy 3 óra alatt lenyomja. Bóklásztunk tovább. Kicsit itt elszállt a jókedvem mert horror hogy mit csináltak a tájjal a helyi orkok. Néhány kilóméterenként szemétlerakó. Ha valaki megszervezné hogy mint régen az átosban közösségi munkában eltüntetssük ezeket, örömmel rászánnék néhány hétvégét, akár túra helyett is.
A tanüsvényen értük utol Zalánt, csak kezet ráztunk és futottunk tovább, aztán Ferit is utolértük és nem kelt fel benne a versenyszellem mert egész éjszaka gyalogolt :) Befutottunk Fótra, ahol rácsatlakoztam egy vizcsapra és az ellenõrzõponton bekajáltuk a sütit (nagyon frankó volt), lent a kocsmában pedig a teát öntöttük rá. Innentõl nem esett jól a futás mert lötyögött a tea a gyomromban.
Mendegéltünk további súlyos szeméthegyek között Fótrül kifelé. Sok nyomi ember veszi a sok kacatot karácsonyra, a 4 falon túli világ nem jut el hozzájuk. Szegények, mint a gyári csirkék. Idõvel biztos õket is levágják majd.
Hungaroringnél Danival elvitakoztunk azon hogy hány tornyot látunk. Melyik a hegytetõ? Mi számít toronynak? :) Itt csörgött ránk Anna hogy õ célbaért, Dani megúszta a söröket mert nem lett 3 óra. Mi is bekocogtunk egy 30 perc alatt. Tea, második-teljesítõs jelvény, hév.

Jó volt nagyon, biztosan jobban fogom bírni a holnapi kényszer-semmittevést így hogy ma kicsit mozogtam.