Túrabeszámolók


Barangoló Hegyvidék

Rita.huTúra éve: 20132013.06.05 16:21:14

 Immár 4. alkalommal vettem részt ezen a túrán, gondoltam, ha már ennyire szeretem, írok róla egy pár sort. :-) 


Bár a rajtban volt egy kis sorállás, ezt az idõt kihasználtuk az ismerõs túratársak köszöntésére. Nevezés és az 500 Ft kifizetése után megkaptuk az útravalót: piros almát és egy választható ízû Cerbona szeletet.


Mivel idén már másodszor megy ugyanazon az útvonalon a túra, (meg az itinert is megnéztem) sikerült a helyes irányba indulni, nem  úgy, mint tavaly. A zöld jelzés tényleg csak a kanyaroknál, útelágazásoknál hiányzik, különben minden rendben vele. :-)  


Az útvonal klassz, ilyen rövid távon (12,9 km) még ennyi lépcsõt!!! :-) 


A pontõrök aranyosak, udvariasak, de az Óra-villát sajna nem tudta megmutatni az ottani pontõr, ugyanis nem ott volt. Gondolom azért várt egy lépcsõsor közepén minket, hogy addig is pihenjünk, míg õ adminisztrál. 


Mivel szintidõ nincs a túrán, meg amúgy is ragyogó túraidõ volt, a Széchnyi-emlék után párommal egy kis kitérõt tettünk az Apáca-rétre (gyermekkori nosztalgia) mely most is gyönyörû volt , nyíló vadvirágai ezer színben pompáztak. Elkápráztatott a nagy ezerjófû tömeges megjelenése. Megtaláltunk itt egy elrejtett kis dobozkát is. ;)


János-hegyen utolértük az éppen itt pihengetõ tatabányai Lacit, akit 2 éve épp e túrán ismertünk meg. Sikerült a helyes útra csábítani õt és túratársnõjét. :-) 


A célban pedig a kitûzõ és oklevél mellé ismét megkaptuk a jó nehéz helytörténeti kérdéseket, amelyek megválaszolásával megdupláztuk az esélyt a sorsoláson. Jaj, az a sorsolás! Arra minden évben olyan sokat kell várni! Igaz, hogy jó társaságban... Meg a finom káposztás tésztát is (ami az idei menü volt) le lehet még sétálgatni, de szerintem 9-14 h-ig ezt a túrát mindenki be tudja járni. 


Az ebédre visszatérve pedig szenzációs, hogy az elsõ 100 beérkezõnek ígértek ételt, de a tudomásom szerinti majd 200 indulóból senki sem maradt éhen. Márcsak azért sem, mert itt a szervezõk mindig gondolnak a vegetáriánusokra is, hogy számukra is fogyasztható legyen az étel. Nagyon köszönjük!