Túrabeszámolók


Patai keringő és Püspöki keringő

betmen702Túra éve: 20132013.05.27 08:30:59

Püspöki túrák. (Rendezõk)


Köszönjük mindenkinek, akik a túránkon részt vett. Köszönjük a pozitív illetve a negatív kritikákat, legalább lehet belõle meríteni a jövõ évre. Rálátást nyújt, mit tartsunk meg és min javítsunk. Nem kis munkákba került így is, hogy egy más rendezõtõl átvett túrát csiszolgassunk. Jó néhány év kell ahhoz, hogy talán-talán tökéletes legyen a túra, mind jelzésekben, mind a leírásokban. Aki rendez túrát az tudja mi munka és energia, hogy nagyjából megfeleljen a túra. Tudom, hogy az itiner nem a legtökéletesebb, s látom mi minden hiányzik belõle, ami fontos volna egy túrista részére. A szalagozás is problémás volt, de higgyétek el mi nem tehetünk arról, hogy vannak unatkozó helybeliek, és átszalagoznak bragyiból, vagy éppen úgy gondolják, hogy minek lóg ott az a szalag és leveszi onnan ahova volt téve az ágra! Még nappal elmegy, mert valahogy lehet tájékozódni, na de este! De nekünk ez akkor sem mindegy! Mi mindent meg tettünk. A pontõri feladatokra is az utolsó pillanatra mondták le azok akikre számolhattunk volna, számot is csak a legvégére, mentsvárként tettünk ki a János-várára! Akiket pedig elõtte való nap szóltunk, hogy legyenek pontõrök, azoknak hálás köszönetet mondunk, mert nélkülük leomlott volna minden, amit eddig felépítettünk.


Jövõre az a tervünk, hogy egy részletesebb leírást fogunk fel tenni az internetre, s talán lesz GPS tarck is, amit néhányan kértek tõlem.


A túrának vége lett, de attól nincs megállás, készülünk a jövõévi túrára, hogy minél kevesebb hiba legyen, hogy elégedett túristákkal legyünk körûl véve.