Túrabeszámolók


Gyermekvasút nyomában

ZETúra éve: 20132013.05.04 15:19:08

Ismétlés a tudás anyja, mondják, sokadik teljesítésként a megismételt rajtnál már korán ott voltam, mivel délután munka várt rám.

Az elõnevezés jó dolog - nagyon jó, remélem, a jövõben megmarad ez a lehetõség, hiszen így egy rajtbélyegzés után már huss, indulhattam is. Azért megvártam, míg a GPS megtalálja a szükséges számú mûholdat a trackeléshez :)  utána viszont kocogósra fogva robogtam a jól ismert, és az ezen a túrán -most már- megszokott arcát mutató útvonalon.

Mennyire másképp nézett ki márciusban ez a környék... A szél vitte a havat, ez az érdekes mûalkotás (Ungvár ajándéka) is egészen másképp mutatott a havas téli tájban - sajnos csak utólag jutott eszembe, hogy a márciusban készült képeket is újra meg lehetett volna csinálni, immáron tényleg tavaszi verzióban... Azért néhányat nagyjából sikerült.

A Széchenyi-emléknél lépcsõ föl-le, robogás tovább, erõsödõ szembejövõ forgalomban - mindegy, ez a gyaloglat az alternatív útvonalak túrája nevet is megkaphatná :-) Mindegy, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat.

A Rege útról balra fordulva még láttam az utánunk tömegével érkezõ résztvevõket, aztán a Farkasvölgyi úton néhány gyors lábú túratárson kívül szinte senki...


Bõvebben, térkép, track és néhány fotó: Túrablog