Túrabeszámolók


Bujáki kikelet

ZETúra éve: 20132013.04.29 21:09:25

Sokáig a Gerecse 50-et terveztem erre a napra, aztán... Pénteken este eldöntöttem, hogy nincs kedvem hajnal fél négykor kelni, csak azért, hogy 6-kor már rajtolhassak Tatabányán, elkerülve a több ezer fõs tömeget. Viszont túrázni kell, pláne így, néhány héttel a Tatai gyaloglat ;) elõtt, úgyhogy gyors túranaptár-lapozgatás, meg beszámoló-olvasás után döntöttem: szombaton nem Tatabánya, hanem Buják felé veszem az irányt.

Térkép szerint Budapest - 3-as út, Aszód, aztán Kartal felé tovább, bõ 70km...Másfél óra gondolta Stirlitz. Magyar utakon?! Gondolta a mindenki más... Botrányos minõségû mellékutakon sikerült bõ két óra alatt a cél közelébe jutni, és lerakni az autót Bujákon.


Úgy döntök, hogy nem rohanom végig ezt a cirka 40km-t, így természetesen a Kálváriához is fölsétálok a nyeregbõl - szép a panoráma, szép a kápolna - rövid nézelõdés után azért vissza a túrához, és robogok tovább - a térképvázlat gyengeségei okán a leírást olvasgatva. Végül is ilyen is kell: nem térkép, hanem leírás alapján túrázni.

A túra végére kiderül, hogy a térképvázlat sem nagyon kell, hiszen príma a szalagozás...


 


A folytatás sok fotóval, gps-trackkel: Túrablog