Túrabeszámolók


Vadaspark 15

nemethlaci63Túra éve: 20132013.04.21 17:56:38

2013. április 21.


Úgy döntöttem, menjünk ki a Vadasparkba...:)


A korai tumultust elkerülendõ csak 9 körül értem az indítóponthoz. Profi szervezésre vallott, hogy már az utcán a kezembe nyomták a kitöltendõ jelentkezési lapot és tájékoztattak az árakról. Mire beértem, láttam, jól döntöttem, mert 10 perc múlva már úton is voltam, indulás: 9 óra 10 perc.


Maga a szakasz nem ismeretlen a számomra, voltam már ezen a túrán, de a gyönyörû idõjárás és a pezsdülõ természet teljesen elvarázsolt. A rövid túrán is viszonylag sok ellenõrzõ pont van, a részletes útvonalleírás mellett aki el tud tévedni, az varázsló, vagy el van teljesen varázsolva.


Egyedül azt hiányoltam kicsit, hogy az ellenõrzõpontotk közti távolság és szintkülönbség adatok nem voltak, nem baj, majd más túrán megszerzem õket.


Nagyon jó tempóban haladtam, élveztem a sétát, a botok is csak nyûgnek voltak a kezemben, nagyon jól éreztem magam.


Egészen addig, míg az Irhás-árokba nem értem...:( A lépcsõrõl nagy iramban fordultam jobbra a leírás szerint és a bakancsom felsõ, üresen hagyott kapcsa beleakadt a másik bakancsom fûzõjének hurkába. Talán sokat elmond, hogy a három hónapja vett bakancs bivalyerõs fûzõje cukorspárgaként pattant el, én meg akkorát estem, hogy 2-es erõsségû földrengésként jelezték vissza a megfigyelõk...:)


A combom teljesen meghúzódott, a térdem tiszta seb lett, vérzett. És még volt vagy tizenegy kilométer...


Lekezeltem a lábam amennyire tudtam és örültem, hogy nem egy kényes szakaszon estem ekkorát, hogy a szakadék alján álljak meg...:(


Tanulságos volt.


Eddig mindig hosszúnadrág volt rajtam, nem volt szabad kapocs. Most meg sortban túráztam.


Innentõl kezdve kicsit nyögvenyelõs volt a túra, rettenetesen fájt végig a meghúzódott combom, de Makkosmárián vigasztalódtam egy Balaton-szelettel...:)


Az ellenõrzõpontokon mindenhol volt valaki, ez sokkal jobban szervezett volt, mint a múlt heti, pedig árban nem került többe.


Íme a bizonyíték, hogy lehet korrekt áron, ellátással együtt is tisztességesen túrát szervezni.


A célba 12 40-kor értem be, köszönhetõen annak, hogy minél gyorsabban igyekeztem menni, annál kevésbé fájt a lábam. Bezzeg, ahogy leültem tarolni a zsíroskenyerek között, azonnal jelentkezett. Benyomtam három kicsi szelet kenyeret, ittam két pohár vizet, aztán irány haza.


Köszönöm a szervezõknek, hogy a balesetemtõl eltekintve, amit magamnak köszönhetek, egy nagyon jól megszervezett túrán vehettem ismét részt.


nemethlaci