Túrabeszámolók


K2 – Kab-hegy kétszer

bhenn80Túra éve: 20132013.04.13 22:03:32

Kab-hegy kétszer 30 km


Mivel a közelben volt, ezért úgy döntöttünk, megmásszuk a Kab-hegyet. Kétszer.


A start hely mondhatni szokásosan a Kinizsi sörözõ, ahol a becsekkolás után finom házipálinkával kínáltak a szervezõk. Köszönet érte, jól esett indulás elõtt egy kis melegítõ ital.


A túra maga nem bonyolult: Nagyvázsony-Kab-hegy-Úrkút-Kab-hegy-Nagyvázsony, viszont annál érdekesebb. A gyaloglás elején megnézhettük a Kinizsi várat, és már ekkor kiviláglott a hegycsúcs is a házak felett. Az elején a kicsit unalmasabb szántóföldrõl az erdõs részre érve tapasztalhattuk a tavasz eljövetelét. A hegyrõl ugyanis patakokban folyt a víz, új medret alakítva ki magának az út helyén. Hihetetlen látvány volt, ahogy a nemrég kialakult zúgókon haladt a víz a hegy alja felé.


Az erdõs részen érdekes alakú fák, és ébredezõ természet várt minket. Megmásztuk a hegyet (elõször), a tetõn pedig az ellenõrzõpontnál zsíros kenyér, és forró tea volt a jussunk. A pont után megindultunk lefelé Úrkút irányába. A víz volt itt is az úr, szabályos patakot épített magának a hegyrõl lefelé.


Úrkúton ismét ellenõrzõpont a Kék túra vendéglõben, ahol kis energiát gyûjtöttünk folyékony kenyér formájában, majd elindultunk a következõ ellenõrzõponthoz, ami önellenörzõpont volt. A Csárda hegyi õskarsztban helyezték el a pecsétet, amit nehezen ugyan, de sikeresen használtunk. Kis nézelõdés, majd irány visszafelé.


A hegyet megmásztuk (másodszor) és a tetõn ismét ellenõrzõpont fogadott minket. Meg finom virsli, és forró tea. Mind a kettõ jól esett. Rövid nézelõdés a kilátó helyérõl (remélem nemsokára építenek azért majd egyet), majd irány a cél. A célhoz vezetõ út gyorsan végetért, és a célban megkaptuk a megérdemelt oklevelet, és kitûzõt.


Összeségében a túra jól szervezett, és jó volt, de sajnos elég kevesen voltunk rajta. Szerintem azért ennél több embert érdemelne, reméljük legközelebb így is lesz.