Túrabeszámolók


Vértes

larzenTúra éve: 20022005.03.07 16:19:11
Negatív rekord: sikerült mindössze 4 órát aludnom a túra elõtt.
SK szombat 02:46-kor küldött SMS-s megváltoztatta az odautazási paramétereket, így sokkal kényelmesebben sikerült eljutni a rajtba, csipkebogyó, rcs és buksi társaságában.

Indulás után elkocogtam, de kicsit fáradtnak éreztem magam. Tudtam, hogy az elsõ két emelkedõ végére, kb. 1 óra után majd sikerül rendesen belemelegednem, addig nem is erõltettem a dolgot. Elég jó tempóban sikerült ezen a szakaszon túljutnom, kb. 7.5-es tempóban, bár nem nagyon élveztem a dolgot. Aztán Mindszentpusztáig úgy-ahogy elmentem, onnan a read-only Futóbolonddal mentünk Kõhányásig. Õ Gántról indult a 25-ön. Néha kissé erõsebb tempót mentünk, mint ami nekem jól esett volna, de nem volt feltûnõ, csak késõbb, amikor elváltunk. De legalább gyorsan elment ez a szakasz is: nagyon jót beszélgettünk tájfutásról, a Vértesrõl és a maratonokról.

Kõhányáson sikerült beszereznem a kéktúrabélyegzést, mert pótolták a kinti bélyegzõt (gumi!), bár a büfé zárva volt. Itt negyed órát pihentem. Amikor a következõ ep.-n elváltunk kisebb gyaloglás következett. Nem volt kedvem, nem akartam erõltetni a futást - gondoltam, hogy jó lesz a nyolc órás idõ is. Géza-pihenõhöz felfele találkoztam Lendvai Imiékkel, õ mondta, hogy nagyondinnye is itt megy elõttünk, kb. egy órával. A pihenõnél, ahol visszakapcsolódik a 30-as útvonala, érdeklõdtem rcs és buksi után, a pont emlékezett is rájuk, de másfél órával azelõtt voltak ott. Esélytelen mindkét találkozás, pedig szívesen gyalogoltam volna. Mindegy, innen lejtett az út Csákberényig, vizem meg fogyóban volt, úgyhogy ismét kocogásra fogtam a dolgot. A lejtõn utolértem egy srácot, aki szintén kocogott, sajnos a névmemóriám már megint bejátszik, de elfelejtettem a nevét. :-( Mondta, hogy õ Bajnán lakik. Mondtam, hogy van még egy túrázó onnan, de õ elõször erõsködött, hogy onnan csak õ jár túrázni. Aztán sikerült beazonosítania bajnai sporttársat. :) A srác amúgy Mátra 115, Szent István 250 és egyéb finomságok teljesítõje, kisebb kihagyás után kezdett újra túrázni. Nagyon jól eldumáltunk, úgyhogy a célig már együtt mentünk, kellemes tempóban.

Csákberényen azért nagyondinnyét utolértük, jó lenne, ha most már õ is írna beszámolókat. :) Felgyalogoltunk a Kocsmáros-dombig, aztán lefutottunk Mórra. Nem is néztem az órám, csak a végén derült ki, hogy 7 óra 7 perc lett a vége. A körülményekhez képest nem is rossz. A legjobban mégis annak örülök, hogy nem hajtottam ki magam, vasárnapra már kipihentem magam, semmi izomláz, semmi sérülés, úgyhogy a Nike-n mégiscsak lehet, hogy jó idõt tudok futni. Mindez a hétközbeni - viszonylag - rendszeres futásoknak köszönhetõ, ég és föld a különbség. Ma már legszívesebben újra mennék futni a szigetre. :)
A célban topiktali: rcs, csipkebogyó, miki34 mercivel, efemm, sk, késõbb dinnye is és egy csomó offtopik ismerõs. FTHB viszont jól álcázza magát, mert már egy csomó túrán mentünk együtt, de még soha nem találkoztunk. :) AV-t sem láttam, gondolom a vonat késõbb ért be, mint a mi indulásunk.
A várakozás a célban tényleg kellemetlen volt, de utána a fürdõ kárpótolt mindenért. Még meleg víz is volt. :)
A közlekedés Gyõrbe elég rossz, így 3 órát kellett várnom a buszra. Amikor végre felszálltam rá, eszembe jutott, hogy a futócipõmet otthagytam az iskola udvarán a padon egy szatyorban. Már gondolkodtam, hogy kit tudok felhívni, aki gondjaiba venné, amikor szerencsés fordulat következett: a busz megállt közvetlenül a suli elõtt is! Amíg a három felszálló megváltotta a jegyét, addig én megfordultam a suliudvarból! Ilyen sprintet még nem vágtam ki 50-es túra után. :) Hazafelé meg egy jó nagy alvás volt a program. :)