Túrabeszámolók


Vándorbottal a Vasparipáért

Peti89Túra éve: 20122012.11.03 10:39:07

Barátnõmmel indultunk a túrán fél 9-kor Bakonyszentlászlóról. Már itt lehetett látni, hogy elég népes túra lesz. Az idõ tökéletesneknek ígérkezett és majdnem végig az is volt. A szalagozás és a jelzések végig egyértelmûek voltak számomra 1-2 helyet leszámítva, de összeségében nagyon jó volt szerintem és a kapott itiner is hasznos volt. 2-5km-enként állomások vártak minket. Volt két ellenõrzõ szám, a többinél pecséttel és valamilyen kis ajándékkal vártak minket. (csoki, mûzli szelet, alma, tea, cukor, zsíroskenyér, ). MInden állomásnál nagyon kedvesek voltak az emberek.


Az út nagyon szép volt. Vinyénél kicsit már sok volt az ember számomra, mert a túra keretein kívül is voltak, akik ott töltötték szabadidejüket. A likas kõnél kifejezetten zavaróak voltak és a fakitermelés sem volt a leghangulatosabb. Fenyõfõn áthaladva meglepett minket, hogy ez a falu mennyire szépen karban van tartva.Porván a kocsma elõtt volt az állomás és kaptunk egy 100ft kedvezménnyel bíró "tombolát", így volt lehetõség egy sörrel új kedvre derítenem magam. A végállomás porva-cseszneken 1-1,5 óra várakozással telt, ami részben az alulöltözöttségünk miatt rettenetes volt, mert majdnem megfagytunk. Én rövidnadrágban sétáltam végig, ami kellemes is volt, de ott nem mondhatnám. Rengeteg ember várta ott a vonatot, ami visszaviszi õket Bakonyszentlászlóra. A vonatjegyet tartalmazta a nevezési díj.


 


Összességében nagyon jó volt a túra, nekem nagyon tetszett, a nevezési díjért cserébe szerintem nagyon sokat adtak a szervezõk! A túra gyenge pontja számomra az volt, hogy a ritka vonatközlekedés miatt sokat kell várakozni, ami több óra séta után a hidegben már nehezen megy.