Túrabeszámolók


Gyermekvasút nyomában

IronTúra éve: 20122012.08.21 01:03:16

(Éjszakai)


 


Elsõ éjszakai teljesítménytúra volt, így ezért a plusz élményért mindenképpen megérte. Az útvonal megtalálható a túra leírásában, így nem részletezném. Gyakorlott túrázóknak nem jelenthet nehézséget.


Látszik, hogy a szervezõk sok munkát öltek bele a túrába, de volt pár bosszantó hiba, ami jelentõsen lerontotta az élményt:


1. Nem kaptunk itinert, csak ellenõrzõ lapot. Másoknak volt, nem tudom, hogy csak figyelmetlenség volt-e vagy kifogyott (20:20-kor rajtoltunk), mindenesetre ha nem indulnak ilyen sokan a túrán, elég necces lett volna befejezni... (A térkép nem megoldás a jelöletlen szakasz miatt, plusz este nehéz kezelni.)


2. Több helyen ki volt téve 1-1 A/4-es lap, jelezve, hogy merre kell tartani, de néhány kulcsfontosságú helyen nem volt ilyesmi. A Virágvölgy-Disznófõ-Normafa részen rengeteg kóválygó túrázó volt, illetve a jelöletlen szakaszon nagyon sokan csak annak köszönhettük a jó irány megtalálását, hogy járt arra olyan túrázó, aki nappal már teljesítette a távot. Mivel ez a túra éjszakai, s van benne jelöletlen szakasz is, erre nem ártana odafigyelni...


3. Több helyen, mikor kérdeztük a pontõröket, hogy merre van a következõ állomás - jelezve, hogy nincs itinerünk - elég flegma válaszokat kaptunk.


4. A vonat elõtt jó lenne a kitúzõ/emléklap átadást gyorsabban végezni, csaknem az orrunk elõtt ment el a vonat, hiába érkeztünk be 10 perccel az indulása elõtt.


Ha ezekre is odafigyelnének a szervezõk, az sokat javítana a túra színvonalán.