Túrabeszámolók


Cuha 25/35/50/ Bakonyalja 25/45 / (Erdőalja 25) / Bakonyerdő

intrateTúra éve: 20122012.08.04 17:10:01

Cuha 50


 


Elõször indultam ezen a túrán, ami alapvetõen annak köszönhetõ, hogy kellemes, esõs idõ ígérkezett szombatra. Nem vagyok egy kifejezetten nyári túrázó, biztos nem indultam volna el +35 fokban...


A starthelyet könnyen megtaláltam, gyors nevezés után örömmel nyugtáztam, hogy nem hagytam otthon semmit, nulláztam a gps-t és indulás. A jelzések végig jól követhetõek kifelé Szentlászlóról, kissé unalmas elsõ néhány kilométer után szerencsére változatosabbá vált az útvonal. Pápalátó-kõ fantasztikus, Porva-Csesznek, Cuha-völgy. Aztán a cseszneki vár majd Ördög rét. Elötte a patakmederbem egy kis sziklamászás és izgalom :) Onnan már közel a cél, hála az esõs idõnek, sikerült a majdnem 6 km/órát mennem. (A túra tanulsága az volt, hogy az esõdzseki nem jó.... rettentõ macerás felvenni, mikor el kezd esni és ha eláll az esõ és nem veszem le azonnal, akkor bizony szauna. Be is szereztem egy korrekt esõkabátot azóta)


Az egész szervezés, a segítõk az ellenörzõ pontoknál és az ellátás is fantasztikus volt. (Szerintem, ha semmit nem vittem volna magammal, akkor is végig tudtam volna menni azzal a mennyiségû innivalóval, ropival, nápolyival, mûzliszelettel, sós mogyoróval, amit útközben kaptam!)


Nagyon szép kis túra, csillagos ötös szerzvezés! Ha jövõre is esik, ott leszek :)