Túrabeszámolók


8 bucka

kutyaTúra éve: 20122012.07.23 00:28:06

Évekkel ezelõtt jártam 8 buckán utoljára, még a régi, "fuss el a hosszúhegyi Z-ön a Pilisig meg vissza" vonalvezetésû útvonalon. Akkor nem volt az igazi igazán semmi.


Most aljas szándékkal indultam: szerettem volna díjat hazavinni, és bíztam benne, hogy a Bp. Terep Mindenféle meg a Halál Szufla megritkítja a mezõnyt annyira, hogy legyen esélyem :)


Ehhez képest meglepõ tömeg volt a rajtban (4 táv), és a hosszún is indult 21 fiú. Nézegetve az arcokat a rajtnál, simán kiegyeztem volna azzal, ha az elsõ 10-ben érek be.


Aztán valahogy tûrhetõen ment ma a futás. Az új útvonal nagyon klassz, felhasználóbarát rekreációs körre sikeredett, és a szervezõk is nagyon sokat fejlõdtek. A frissítõpontokon én nem láttam hiányosságot, a rajtban osztott leírásnak megfelelõ (vagy jobb) ellátást kaptuk, lehetett rá számítani, akár végig is lehetett volna futni a pontok kínálatára alapozva.


Csanya beszámolójára reagálva: a rajt-cél helyszín nem sokat változott, de az ellátás, szervezés igen, pl. az alkalomra készített rajtszámot kaptunk, meg dugókát, és tényleg, szinte minden a helyén volt. Ami nem volt tökéletes, az a szalagozás - de azért eléggé jól követhetõ volt, én pl. nem tévedtem el sehol. Egyedül a Köves-bércnél sikerült valakinek az elõzõ napi kihelyezés óta szalagtalani a pályát, úgyhogy itt egy rendezõ vezetett fel bennünket.


Az eredményem felemás: egyfelõl remekül ment a futás és mindenkit megvertem, aki verhetõ volt. Másfelõl 5:04-gyel 4. lettem, amivel helyezést tekintve pont lemaradtam a dobogóról, másrészt kicsúsztam az 5 órából, pedig nagyon igyekeztem.


De a rendezõk rengeteget fejlõdtek, és a pálya is remek volt. Csak így tovább!