Túrabeszámolók


Less Nándor emléktúra (Nomád terepfutás/No megállj csak!)

kockaTúra éve: 20062006.10.14 22:44:43
Less Nándor túra, 60-as táv, Õlustasága Kozka billentyûzetébõl (frissen mint mindig :) )

Péntek este kissé megkésve indultam el a munkahelyemrõl, mindenféle közlekedési dugókon vágtam át, épphogycsak elkaptam a Keletiben a vonatot. Szép nagy csapattal vonultunk le Cserépfalura. Szerencsére a tornateremben már nem volt hely, így a VIP szekcióban aludtunk (a menza ugyebár). Egész kényelmes helyünk volt.

Reggel 6, nekivágás, a nap még nem kelt fel, de nem is baj mert nagyon nagy hangulata van amikor út közben kel fel. Sajna az eltések közül csak én mentem 60asra. Viszont egybõl start után találtam ismerõs arcot, együtt toltuk egész sokáig, aztán mondta hogy õ ráér nagyon, menjek csak a saját tempóban. S úgy vala. Ekkorra eléggé széthûzott a mezõny, többnyire egyedül mentem. Aztán a parkolónál kifeküdtem napozni egy fél órára, jöttek ismerõs arcok, beszélgettünk, ilyesmi. Egészen kiválló idõ volt.

Na és ezután jött a szívás, mert Tar kõ elött valahol elkavartam, pontosan nem tudom már hol, de nem fordultam vissza mert szerintem irányban jófelé haladtam. Mégis valahogy 2 órába tellett eljutnom odáig. Pedig futottam is idõnként.

Egy túrán csak 1x lehet valamit így elfúrni, úgyhogy mégegy ilyet már nem tettem be. Visszafelé még a célnál betettem egy rövidebb futást, egy túrának ugyanis két méltó befejezése van: futás vagy egy túrázós kispál dal kollektív elüvöltözése. Hát most nem volt más kispál fan a közelben :)

A táj egészen csodálatos volt, akárcsak az idõjárás, persze készültek panorámaképek, ha találok nekik helyet valahol akkor lesz URL is hozzá.

A túra szervezése pedig mindent überelt. 60-as távon csak 500 forint volt, és tényleg majdnem minden ellenõrzõponton volt randiszendvics, csoki, üdítõ, vagy a délamerikai érdekességek közül valami (ezek a dél amreikaiak is tudnak valamit :)), célban menzaleves, és a EP-õrök is jó arcok voltak.
Ja és a pecsételõ lap és a térképvázlat is igazán kiválló munka.

update: panorama-kepek itt: http://people.inf.elte.hu/hornyakl/bukk/