Túrabeszámolók


Tour de Békás (gyalogos)

efemmTúra éve: 20122012.05.23 15:24:42

(Levélben érkezett rendezõi beszámoló.)



Kerékpáros és Gyalogos hétvége a Duna-kanyarban

16. Békás Kerékpáros Teljesítménytúra, 2. Tour de Békás Gyalogos Teljesítménytúra



Kerékpáros  Klubunk  2012.  május  20-án a 16. Békás Kerékpáros Teljesítménytúra három  távja  mellett  immár  második  alkalommal  rendezte  meg a Tour de Békás

Gyalogos Teljesítménytúrát.

A  kerékpáros  teljesítménytúra  a  Pilisben  és  a Duna-kanyarban vezetett, így teljesítõk  érintették  Csobánkát,  Két-Bükkfa nyerget, Esztergomot, Visegrádot, Szentendrét és Budakalászt, ahol a Brico Store Áruház parkolójában a Szentendrei Rendõrkapitányság  Közlekedési  Osztályával  közösen kerékpáros ügyességi pályát állítottunk fel és kresz-teszt lap kitöltésére volt lehetõség.

A  legnépszerübb  87  indulóval  a  104 kilométeres táv volt, ahol a kilométerek mellett   az  emelkedõkkel  is  meg  kellett  kûzdeni.  A  63  kilométert  55-en választották,  míg  a  dunaparti  kerékpárúton haladó 34 kilométeres távot 48-an tekerték le.

A  gyönyõrû  nyári  idõben  a  résztvevõk  most  is  a  Békásmegyeri  McDonald’s Étteremtõl  indultak  neki  a  távoknak,  majd  ide  is érkeztek vissza. A távok teljesítõit  az  ellenõrzõpontokon frissítõvel vártuk, majd a célban a kitûzõ és az emléklapot kaptak és McDonald’s szendvicset és üdítõt fogyasztahattak el. A  Békásmegyeri  McDonald’s  Étterem  volt  a  bázisa  a  Tour de Békás gyalogos teljesítménytúrának,  amely  a  2012. évi Budapest Kupa egyik állomás is volt. A gyalogosok  a  8  és  a  11  kilométeres  távok közül választhattak. A két távot összesen 153-an teljesítették.



Az esemény fotói és eredményei hamarosan a www.bvkk.hu lapon lesznek olvashatóak.