Túrabeszámolók


Lokomotív 424

ironmanTúra éve: 20062006.10.08 16:56:53
Sziasztok !
Elösször indultam a Lokomotívon . Kicsit meglepett a Rajt helíszíne , lehet , hogy magamtól nem jöttem volna a vasútállomásig .
Korán , 7.20-kor már ott voltunk , éppen pakolták a nevezési asztalokat .
Mi, Gergõ barátommal , a terep maratonra neveztünk . Nekem már elég sok " normál " maratoni van a hátam mögött , de Gergõnek ez lessz a legelsõ ! Ahhoz képest , hogy idén kezdett el egyáltalán teljesítménytúrázni...!!!
Pontosan 8 órakor indultunk el . Az elsõ néhány km meglepõ szakasza után ,kiérve a jelzett utra , már jobb volt . Mire Magyarkútra értünk , kezdtük magunkat otthon érezni . Fõleg , mikor Nógrád elõtt ráértünk a kékre , már teljes nyugalomban kocogtunk , híszen innen szinte minden lépést ismerünk a Beacról .Az idõ kiváló , már nem fagy le a kezem .Bevallom , egy kicsit csaltunk , mível ,Attila (nyikoláj )elkisért minket bringával és hozta a frissítõnket . Ami nekünk könnyebbség volt , az neki , fõleg a Csóványos és Nagy-hideg oldalában , szenvedés . Elég sokat tolta , és mikor végre gurulhatott volna Kisinóc felé , akkor meg minket kellett bevárni .
A lejtõt mindig is utáltam , inkább felfelé futnék .Viszont a Kisinóc-Királyrét szakaszon , a kellemes hullámos szakaszon egészen jó tempóban haladtunk , helyenként az 5 perces iramot ostromoltuk . ( persze , most nem említem a Csóványosi szakaszt )Királyréten volt néhány perc bizonytalankodásunk , nem találtuk a ponõröket .Aztán kicsit messzebb , az erdõbe való bemenetnél megtaláltuk õket , igaz kicsit nehezen akartak pecsételni , de nem értettük az okát . Innen , végig a piroson és a szalagokon mentünk , a patakmederben a végén .
Jó érzés volt beérni a Szokolyai vasútállomásra . Gergõ egy kicsit meghatódott ( ezt most biztosan tagadja ), mégiscsak az elsõ maraton .4 ó 47 perc lett , ami tudom , hogy nem egy világcsúcs idõ , de nekünk , egy 41 éves öregembernek és egy 18-as ifjú titánnak , éppen megfelelt . Csak azt sajnálom , hogy ma , ugyanezt a távot nem teljesíthettük túraként is , olyan csodálatos volt az idõ .
Ja , és köszönet Nyikolájnak , hogy végig jött velünk , frissített és biztatott minket és végig fotókat készített .