Túrabeszámolók


Kovács Béla emlék- és teljesítménytúra

Banyus19Túra éve: 20122012.05.01 19:04:20

2012. 04. 28. Kovács Béla Emlék- és Teljesítménytúra 33 km


Erre a távra készültünk, nem is terveztük, hogy végigmegyünk a 44 km-en. A kiírásban szerepelt a 20 km-es résztáv is, de Sikondán kissé csalódottan vettük tudomásul, hogy ott nem lehet kiszállni. Hiába, a takarékosság nagy úr. Lányom, aki elõzõ este meccset játszott, nem bánta volna, ha az a fránya spórolás nem most szól közbe...


Dombóvárról idõszámításunk elõtti buszokkal, de szerencsésen leértünk Pécsre a tv toronyhoz, ahol nem volt tömegrajt, gyakorlatilag aki megérkezett, azonnal indulhatott. (Persze sokan kerestünk indulás elõtt mosdót, hiába...) A magunk igazolására megnéztük az indulási idõt, és irány a sípálya! Lefelé! Gyalogszerrel! Hát ezek után már nem is akarok síelni.


Rengeteg ember hömpölygött lefelé. El sem tudom képzelni, mi lett volna, ha tömegrajtot csinálnak (a szervezõk szerint kb. 800 emberre számítottak, de mintegy 150 fõ saját erõbõl jutott el a rajtra Dombóvárról, nem a szervezõk buszával).


Sikondáig eléggé zsúfolt volt az út, Mecsekpölöskéig már jobb, onnan Vásárosdombóig egész kellemes az úton velünk gyalogló résztvevõk számát illetõen. A kezdeti rohanást késõbb a többség alább adta. Szép kényelmes tempóban gyalogoltak.


Az ellátás (több helyen szóda, Sikondán csoki, Dombón zsíros kenyér), az igazolólap, rajta a szép pecsétekkel, a szervezés tökéletes volt.


Köszönjük "szorgi"-nak.


Képek: kbet.nagyi.fotoalbum.hu