Túrabeszámolók


Lokomotív 424

kockaTúra éve: 20062006.10.07 22:42:39
Lokomotiv 424 42

Szintén nagyon friss beszámoló, bár egy pizzázás és egy vonatlekésés már történt azóta.

Szóval reggel 6:55-ös vonattal startoltunk a Nyugatiból hárman eltések, aztán Vácon 4-re nõtt a létszám, így indultunk el Szokolyáról úgy 8:10 körül. Reggel igen zimankós volt az idõ egyébként, kellet egy pulóver, de hamar kisütõtt a nap, csodálatos idõ lett, sehol egy felhõ. Remélem senki nem maradt otthon ma :) Elég kényelmes tempóban haladgattunk az elején, nekem kicsit tólságosan is kényelmes volt, úgyhogy Danival egy óra mulva elhúztunk a matematikus osztagtól és egy igen jó tempóban közelítettünk Nógrádhoz. Itt meglátogattunk egy boltot hogy legyen energia, beöntöttem a gyomromba egy bébipapit amin a pultos csaj szemmel láthatólag jót derült :), aztán Csóványos felé vettük az irányt csodaszép tájon. A Csóványos oldalában a szederbokroknál persze kicsit elidõztünk megint, a csúcsra úgy fél egy körül értünk fel, itt is elnézelõdtünk. Egész tiszta volt a levegõ ellátni a Tátráig. Kajaszünet után tovább Nagyhideg hegy felé, ahol már csak innivalóért álltunk meg, indultunk lefelé szintén elég jó tempót tartva.
A cél közelében egészen frankón elvesztettük a jelet, Szokolya mellett a legelõn vágtunk át, itt már kicsit kezdett mindkettõnket a vonat érdekelni, mert volt addig 20 percünk, úgyhogy az utolsó 1.5-2 kilómétert lefutottuk. Persze akik nem tévedtek le a helyes útról azok már ott voltak.
Kiválló randiszendvics és teja után már jött is a vonat és nagyon hamar hazaértünk. Ahhoz képest hogy egész éjszaka nem aludtam és a tegnap esti bulin jól bekajáltam, szerintem kifejezetten jó tempóban toltuk végig az egésze túrát, persze csak ahogy jól esik.

"Csak túristának jó a világban" :)

Kepek: http://www.flickr.com/photos/kolibripitbull/