Túrabeszámolók


Ördögkerék

yoyoTúra éve: 20062006.10.06 17:08:55
Ezt a túrát ,már régen kinéztem magamnak,mivel nemkell utaznom hozzá ,csak 5 háznyit gyalogolni ;)
A D jelû szakaszt választottam ,mert azt még nemjártam be teljesen ,nemvéletlen hiszen jelöletlen út , de most szalagozva van ,méghozzá nagyon jól. Teljesen egyedül vagyok az erdõben ,friss a reggel ,a nap mögöttem jön fel , gyönyörûen megvilágitva az erdõt. Túrázóval még alig találkozom ,mivel mindkét irányból ellehet indulni ,mind a 4 távon .

Falom a kilométereket ,már amennyire lehet .
Elérkezem a Bükk völgyhöz nagyon tetszik , sehol egy fûszál,csak a sárga barna falevelek ,és a szál egyenes fák .
Többször hangosan kimondom ,jajj de szép :) Jó sokáig megyek itt lefelé,és az aljában már egészen más a táj ,mindenhol karvastagságú ágak hevernek ,botladozok köztük,köves sziklás is ráadásul. Mikor jobban lassitok akkor látom,hogy ezek nem ágak,hanem a fák gyökerei,kigyóztak minden felé .

Némelyik a levegõbe lóg nemtudom mi tartotta ,mindenesetre gyorsan eltüntem alóla . Kiértem egy rétre ahol derékig érõ kórók voltak itt csak gyalogolni tudtam,mert a lábamszárát igen csak csapkodta .
Innen egy hajtûkanyarral ráfordultam a meszeshegyre vezetõ útra .Sok sok szalag volt egykupacba kitéve ,akkor nemtudtam,mostmár tudom,hogy ez azt jelenti,hogy fordulni kell valamerre . Én valamiért nemfordultam mégse ,gondolom azért mert azt hittem a fõdemen nemtévedek el:)

Lényeg a lényeg kihagytam egy pontot úgy ,hogy megkerültem az egész hegyet ,miközben felkellett volna menni a csúcsára . A következõ ponton elmondtam,hogy nemtaláltam a jelzést,de a kedves pontõr lány (Mónika) megadta a pecsétet . Innen már lehetet tépni lefelé és a templomtéren célba értem 2:10 percel .
Ennyit akartam ma futni, mert holnap vasas túra ,de mégis tovább mentem egy másik szakaszra ,mert bántott az eltévedés , ezért megfutottam a zsiroshegy -Nagyszénás-Kutyahegy szakaszt ez 1:18 lett .
össz 23,5 km lett kaptam egy 25 ös kitûzõt és oklevelet ,zsiroskenyeret innivalót ,és 2db csokit ,meg egy túrakönyvet .

Még lehetett volna menni 2 szakaszra , úgymár 50 lett volna ,de ölég volt .
Jó kis túra jövõre visszavágó!

Pár nap mulva felfutottam a Meszeshegyre a kereszthez, gyönyörû volt a kilátás . Aztán leereszkedtem oda ahol a jelzést elvétettem,tényleg volt kereszt út,méghozzá kettõ .
Csillagom máskor jobban figyeljél:)