Túrabeszámolók


Kuruc emléktúra 300 év nyomában

olahtamas-Túra éve: 20122012.01.22 20:42:34

2012.01.22. Kuruc emléktúra.Már tavaly is el akartam menni erre a túrára, de akkor közbe jött egy hirtelen programom, így a vágtató csigákat Nóra vitte akkor a rendezvényre.

Idén minden ellene szóló körülmény ellenére, a csakazértis hozzáállást elõvéve, indultunk el.

Hiába rontottam el a gyomrom az elõzõ napokban, és gyakorlatilag fél éjjel a WC-re rohangátam, de ezt a gondomat fertõtlenítéssel orvosoltam.

Mivel szinte egész éjjel fent voltam, így hallottam a vihar tombolását, de ugyebár rossz idõ nincs, csak rosszul öltözött turista.

No meg az alap, hogy belülrõl jobban ázzunk el, mint kívülrõl :D

Így a vonaton már kellõ alapozással készültünk a túrára.

A buszon már szállingóztak a túrázók, de még távolról sem voltak annyian, mint a tavalyi adatok alapján várható volt.

Az Arizóna sörözõbõl végül ha minden igaz, majd 50-en indultunk el végül a nézsai Polgármester indító szavai után.

Végre megtekinthettük belülrõl is a szépen felújított, iskolaként üzemelõ kastélyt is.

A kastély megtekintése után, hosszú tömött sorokban indultunk a szembeszéllel nehezített emelkedõn, de a szikrázó napsütés és a varázslatos táj mindenért kárpótolt bennünket.

Eléggé szétszakadt a csapat, de ennyi embernél ez várható is.

A Kõ-hegyen nápolyi és pálinka képezte a szolgáltatást, ami tovább emelte a hangulatot, és könnyebben telt a várakozás is, mire az utolsó emberek is megérkeztek.

Sokáig haladtunk elõre a havas talajon, mire elõkerült a rég nem látott hamisítatlan cserháti sár.

Ezen lefele csúszkálva értünk be Romhányba, ahol a Rákóczi fa megátogatása után, a túrázok állapotához teljesen passzoló Fáradt Vándor étteremhez értünk.

Itt a zsíroskenyér és tea szolgáltatáson felül, némi térítés ellenében, korlátlan vadpörkölt és sör fogyasztására is volt lehetõség amit ugyebár nem hagyhattunk ki.

A túra végén még különbuszt is kaptunk, ami ugyan annyiért vitt be Vácra, amennyiért a menerendszerint 1 óra múlva induló busz vitt volna be.

A buszon hazafelé jó hangulatban* , érkeztünk be Vácra.*a jó hangulat az éneklõkre vonatkoziott, a hallgatóság már megoszlott a kérdésben :)Képek:

http://indafoto.hu/olah_tamas/20120122_kuruc_emlektura