Túrabeszámolók


Lokomotív 424

engelsfeldTúra éve: 20112011.10.01 18:45:37

Lokomotív 424/24


Vácott a balassagyarmati Bzmot-Piroska - az éjszakára nyitva felejtett ablakok miatt - mélyhûtött kocsijába fészkeltem magam, reménykedve, hogy csak felmelegszik a sok jó turista embertõl. Így is lett.


A 4:24-es menetidõt a távra kissé szokatlannak, de roppant stílszerûnek találtam, csak titkon bíztam abban, hogy a fényképezés mellett teljesíteni fogom. Egy újszülöttnek minden vicc új.


A magyarkúti ellenõrzõpont mellett majdnem szó nélkül elsétáltam volna, ha nincsenek résen a sasszemû pontõrök, aztán, ha már megálltam, az Irma-forrást is legott szemügyre vettem. A Nagy-kõ-hegyi pazar kilátásért már megérte ezt a túrát választani, bár a légcsavaros égiforgalom takarékon mûködhetett volna.   


A Szokolya-Berkenye vasútvonal völgyét átszelve gyalogosként teljesen magamra maradtam - futó sporttársak kerülgettek ugyan - és ez egészen így tartott a célig. Ennyit a távra vonatkozó megjegyzésbõl: A túra nem futás! Vagy mindenki a 42-es hegyi maratonra nevezett?! Vagy ennyire lelassultam?! Na, majd jövõre!


A jelzések és a szalagozás korrekt volt, nemkülönben a szöveges iránymutatások. A célban nyújtott szolgáltatás minden elképzelésemet felülmúlta, a pontõrök kedvesek, mosolygósak, készségesek és figyelmesek voltak.  


A csendes és figyelmes túratársaknak külön köszönet.