Túrabeszámolók


EKF / Aragonit/Dolomit/Kalcit /Zsíros Deszka túrák

ZETúra éve: 20112011.09.17 15:32:49

EKF 10, családi túra, avagy úton a Budapest kupa felé :)


Rajtidõ végét céloztuk meg - sikerült - így 9:10-es idõvel tudtunk indulni. Leírás gyakorlatilag nincs, szürkeárnyalatos térkép alapján kell kitalálni, hogy merre is kell menni - bár a követendõ jelzéseket tartalmazó "táblázat" is van, de pl. táv- és szintadat nincs (10.1km táv és 260m szint TUHU / SRTM alapon, tracket sajnos nem csináltam). Rajt, aszfalt, KcZ-Z3Z+P-Kc aszfalt cél - nagyjából ennyi.


Út közben sokan, sofelõl érkeztek a nálunk lévõ papírhoz hasonlóval a kezükben - volt, aki a 10-es távon ment le egészen a Libegõ alsó állomásáig, és onnan jött fölfelé, vagy ugyanezen a távon a János-hegy felõl jött a Z3-on, de olyan is akadt, akit a huszason Szépjuhásznénál fordítottak vissza a Z+ felé... 


A 10-es táv egyetlen EP-je Szépjuhásznénál üzemelt, itt egy-egy piskótaszeletet kaptunk, utána János-hegyen álltunk meg hosszabban a saját ellátmányként hozott csúcs-csoki elfogyasztására.


3:45 alatt sikerült beérni, ami gyerekekkel egész jó idõnek számít szerintem, a célban tényleg szép kitûzõ és egyszerû emléklap jár díjazásként, valamint a szokásos "menübõl" is fogyaszthattunk.