Túrabeszámolók


Meteor

engelsfeldTúra éve: 20112011.09.11 06:06:55

Meteor 21/A


Elsõ alkalommal vágtam neki ennek a Meteor-túrának elsõsorban az általam még nem ismert Mária-szurdok láthatása miatt. 


Örömömre szolgált, hogy a sárga sáv Virág-völgytõl a Csacsi-rétig  vezetõ szakaszát szépen rendbe hozták, ezen a részen utoljára az emlékezetes nagy vihar után jártam. Még annak is örültem, hogy olyan túrajelzésekkel is találkozhat a mostanság barangoló tapasztalatlan vándor, amelyek nem éppen a biztonságos orientációt szolgálják. 


A Piktortégla-üregeknél kapott alapos pontõri eligazításnak köszönhetõen egykettõre feljutottam a farkashegyi vitorlázórepülõs emlékmûhöz, amely néhány évvel korábban is siralmas állapotban volt, ma sem különbül.


A sorrentói szakaszt egy héttel ezelõtt már végigjártam és a piros M-jelzésbe is sikerült belegyalogolnom, hogy végre megpillanthassam a várva várt Meteor-szurdokot. Gyönyörködtem egy kicsit az ösvény menti roncsautó-telepek régi járgányaiban, de fényképezésükrõl le kellett mondanom egy kivétellel. Nagy szembeforgalom nem volt, mögöttem meg nem torlódtak fel a követõ sporttársak, úgy hogy kényelmesen végiggyalogoltam ezt a szakaszt.


A városba vezetõ szûk aszfaltút meglehetõsen balesetveszélyes, különösen, ha a zöld+ jelzés, szemmel láthatólag, csak ímmel-ámmal bukkan elõ.


A mamutfenyõk és a célban fogadás (Éva és Dorka) lenyûgözõ és felejthetetlen volt.