Túrabeszámolók


Csabdi

engelsfeldTúra éve: 20112011.08.06 19:00:16

Csabdi 30


Több mint barátságos kezdés: a bicskei vasútállomásról a kisbusz sofõrje a teljesítménytúrázó közönséget egyenesen a rajthelyre fuvarozta, ha jól belegondolunk, egy európai falu esetében talán nem kivételes, sõt kötelezõ gesztus.


A Béke utcán haladó korán kelõ-induló  túratársak - ha balra lenéztek - egy ideig a Szent László-patak völgyében lomhán megpihenõ ködpaplanban gyönyörködhettek.


Az út további részében sem leplezte a természet elismerésre méltó szépségeit, mi több egy vitalitásban mindenkin túltevõ kis csapat egy majdnem kilogramnyi súlyú sziámi óriás pöfeteget is felhajtott, sajnos lefényképezni se a megtalálót, se a rekorder gombát nem sikerült. A vízfolyások és tavak látványosságán túl a barki sziklák fenséges volta is mély nyomot hagyott bennem.


Három évvel ezelõtt se nagyon tetszett a templomromhoz vezetõ utolsó etap, idén se nagyon, de most legalább belesodródtam, ha csak egy villanásnyi idõre is, a gépesített mezei betakarítási munkák forgatagába.


Köszönet a lelkiismeretes, alapos és figyelmes rendezõknek, valamint a kedves és mosolygós pontõröknek. A csendes, barátságos és jóindulatú túratársaknak külön köszönet. A csabdi lakosok rendkívüli segítõkészségét és szívélyességét is szeretném megköszönni.