Túrabeszámolók


Magas-Tátrai Barangolások

PlecsTúra éve: 20112011.07.26 08:39:15
 

Ahogy az elõttem hozzászóló túratárs is utalt rá, Tonnakilométer beszámolója olyannyira részletes és alapos, hogy ezzel gyakorlatilag nekünk már ki is fogta a szelet a vitorlánkból, ehhez már nem tudunk sok újat hozzátenni! De igazából nem is kell, hiszen az élményeink azonosak, úgyhogy én sem szeretnék már mesélni a túra szépségeirõl, mert egyrészt Tonnakilométer már megtette helyettem, másrészt a képek beszédesebbek minden szónál!

Gyönyörû, leírhatatlan, páratlan, felfoghatatlan…ilyesmi jelzõk ugranak be elsõre, ha erre a túrára gondolok, de persze ha kicsit elvonatkoztatok a valóban lenyûgözõ tájtól, akkor azért a brutális, állat, durva jelzõk is felsejlenek itt-ott…:-)

Mit szépítsük, a Rovátka-hágón való leereszkedés azért valóban kicsit meredek volt, és ezt a szó minden értelmében érthetjük… Meredek volt az így is, meg úgy is… :-) Nem szeretném túldramatizálni, de azzal talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy nem mindig éreztem magam kifejezetten biztonságban itt-ott! S ha eszembe jutnak a tekintetek, amiket a hágó tetején láttam, meg azok a tétova mozdulatok, ahogy mindenki neki indult a néhol szinte majdnem függõleges ereszkedésnek, meg ha felsejlenek azok az erõsen szorító kezek, amik markolták a vasat, akkor azért ki merem jelenteni, hogy ezzel biz’ nem voltam egyedül, sõt…! Biztos volt több olyan túratárs is, aki kifejezetten élvezte ezt a részt, de aki ott volt és látta azokat az arcokat és azokat a tekinteteket, amiket én, az valószínûleg nem hiszi, hogy õk voltak többségben – még ha utólag meg is szépülnek az élmények. Mert hogy ez egy élmény volt, az azért elvitathatatlan!    

Nem volt ez egy könnyû túra, de nem vitás, hogy minden másodperce bekerül azon pillanatok közé, amiért érdemes túrázni! Azért én remélem, hogy Balázs jövõre egy kicsit „hétköznapi ember barátabb" :-) útvonallal vár majd bennünket – és remélem, hogy ismét, harmadszor is ott lehetek majd a rajtban!

Ha belekóstolnátok a Rovátka-hágót követõ ereszkedésbe, megnéznétek a mesés tengerszemeket vagy csak úgy egyszerûen gyönyörködnétek a csodaszép hegyekben, a túrán készült képeimhez vezetõ utat most is megtaláljátok a honlapomon. www.plecs.hu